Jaroslav Navrátil staat sinds zondag in de geschiedenisboeken van Go Ahead Eagles. Samen met zijn teamgenoten schreef de Tsjechische buitenspeler clubhistorie: Go Ahead Eagles is nu twintig officiële wedstrijden op rij ongeslagen. “Mooi, dat we dat record verbroken hebben.”

Het zag er lange tijd niet naar uit dat Go Ahead Eagles het clubrecord uit het begin van de vorige eeuw (1918) zou verbeteren. De ploeg van Jack de Gier kwam met 2-0 achter in stadion De Vliert, maar wist daarna alsnog drie keer te scoren. “Het was een rare wedstrijd”, vertelt Navrátil. “We komen 2-0 achter en weten dan nog met 2-3 te winnen.”

Alleen in de eerste 25 minuten had Go Ahead Eagles het soms lastig met FC Den Bosch. “We hadden toen de wedstrijd meer onder controle moeten hebben. Aan het begin waren we ook niet scherp voor het doel. We kregen namelijk wel kansen om op voorsprong te komen, maar verzuimden dat.”

Tekst gaat verder onder foto.

Jaroslav Navrátil glibbert op het Bossche veld. De Tsjech scoorde niet, maar zette met zijn teamgenoten wel een nieuw clubrecord neer. (Foto: Henny Meyerink)

Direct na de 2-0 van FC Den Bosch maakte Martijn Berden de aansluitingstreffer in de Brabantse provinciehoofdstad. In de tweede helft waren ook Richard van der Venne en Maël Corboz nog trefzeker. “Na rust hadden we het duel echt onder controle. Na de 2-2 hadden we ook niet meer het gevoel dat we punten zouden verspelen. We voelden dat we de wedstrijd niet meer weg gingen geven”, vertelt Navrátil, die in de extra tijd ook nog bijna trefzeker, maar zijn stiftbal op de lat zag belanden.

Ook zonder doelpunt van Navrátil wist Go Ahead Eagles drie punten te pakken, waarmee verbetering van het stokoude clubrecord een feit was. Navrátil: “Dat is mooi. Na afloop zijn we ook nog met z’n allen op de foto gegaan voor het uitvak. Dit hebben we met z’n allen gedaan: spelers, staf en supporters.”

(Foto: Erik Pasman)