Na drie wat ongelukkige puntendelingen op rij werden er vrijdagavond drie punten gepakt op bezoek bij Helmond Sport (1-2 winst). Jaroslav Navrátil maakte in het SolarUnie Stadion het beslissende doelpunt en gaat prettig het weekend in. “We winnen en ik scoor weer eens, dat geeft een goed gevoel.”

In de eerste helft maakte Antoine Rabillard op opvallende wijze het openingsdoelpunt in Noord-Brabant. In de 56e minuut kwam Helmond Sport op gelijke hoogte met de ploeg van Jack de Gier, maar nog geen tien minuten later schoot Navrátil de 1-2 tegen de touwen. “Ik vond dat we goed aan deze wedstrijd begonnen, zeker in het eerste kwartier waren wij de betere partij”, vertelt de 27-jarige Tsjech. “Daarna vielen we helaas wat terug en werd het vooral een gevecht op het middenveld. Gelukkig komen we wel op voorsprong”, aldus de buitenspeler.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Henny Meyerink)

Na rust zag Navrátil dat Helmond-speler Tibeau Swinnen de gelijkmaker in de kruising schoot. “Die bal zat er aardig in”, vertelt Navrátil. Niet lang na het doelpunt van Helmond Sport zette Navrátil zijn naam ook op prachtige wijze op het scorebord. “Dat doelpunt doet me goed, want tegen Jong FC Utrecht scoorde ik voor het laatst.” Navrátil zag dat zijn doelpunt uiteindelijk ook het beslissende doelpunt was, al zorgde Helmond Sport in de slotfase nog wel voor wat gevaar voor het doel van Hobie Verhulst. “Gelukkig scoorden zij niet meer, Helmond moest het ook vooral van wat kleine mogelijkheden hebben. Zeker na de afgelopen weken is het fijn dat we de voorsprong niet opnieuw weggeven en de overwinning nu wél over de streep trekken. We winnen en ik scoor, beter kan het niet”, besluit hij.


(Foto: Henny Meyerink)