Nederlaag GA Eagles aan Krommedijk

Go Ahead Eagles heeft het uitduel met FC Dordrecht verloren. Aan de Krommedijk werd het 2-1. Glynor Plet bracht de bezoekers in de eerste helft nog wel op een voorsprong, maar net voor rust werd het gelijk door een goal van Fortes. In de tweede helft werd er lang niet gescoord, tot de 90e minuut. Klaiber maakte de 2-1.

Foeke Booy stuurde dezelfde elf spelers het veld in als de afgelopen wedstrijden. Zij waren in de eerste helft de bovenliggende partij, maar kansen waren niet besteed aan Türüc, Rijsdijk, Plet en Verhoek. Laatstgenoemde kreeg de grootste kans. Na een half uur spelen kon hij vrij inschieten, ware het niet dat Van Deelen redde op de lijn.

Even later was het toch raak: Duits gaf een goede pass op Plet, die één op één met Kurto niet faalde. Hij wipte de bal handig over de doelman heen. Lang kon GA Eagles niet genieten van de verdiende voorsprong. Nadat Van der Hart eerst redde op een poging van dichtbij van Lieder, was het net voor rust toch 1-1. Jeffry Fortes’ inzet werd van dichtbij van richting veranderd door Van der Linden, waardoor hij zijn doelman kansloos liet: 1-1.

Na rust kreeg GA Eagles al snel nog een tegenvaller te verwerken. Sander Duits kon niet verder en moest zich laten vervangen door Reimerink, die gedurende de tweede helft een paar keer gevaarlijk door zou komen. Waar GA Eagles de eerste helft beter was, was dat na rust omgekeerd. Dordrecht drong aan en vond Van der Hart en Overgoor (bal van de lijn gehaald) op hun weg.

Aan de andere kant was Jop van der Linden gevaarlijk met een vrije trap. Hij schoot op de bovenkant van de lat. Het duel leek hierop af te stevenen op een gelijkspel, maar in de laatste minuut was het toch nog raak. Klaiber kopte een hoge voorzet via de onderkant van de lat binnen: 2-1.

Volgende week krijgt GA Eagles PSV op bezoek. De week daarop wacht een belangrijk uitduel met NAC Breda.