Nederlaag voor Go Ahead Eagles tegen SC Cambuur

Go Ahead Eagles heeft vanavond in De Adelaarshorst een 1-3 nederlaag geleden tegen SC Cambuur. Na een 0-0 ruststand kwamen de Friezen in de tweede helft op voorsprong via Justin Mathieu, waarna Sam Hendriks kort daarop de gelijkmaker scoorde. Door goals van Karim Rossi en Martijn Barto trokken de Leeuwarders aan het langste eind.

Bij Go Ahead Eagles keerde Leon de Kogel terug in het basiselftal. De spits vormde samen met Sam Hendriks het Deventer aanvalsduo, waardoor Stefano Beltrame ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen FC Volendam een linie zakte en als aanvallende middenvelder speelde.

De eerste kans was in de beginfase voor SC Cambuur. Alvin Daniels verscheen na een dieptepass alleen voor doelman Sonny Stevens, die met zijn voet redding bracht. Het eerste dreigende moment van Go Ahead Eagles liet niet lang op zich wachten. Sam Hendriks speelde zichzelf knap vrij en legde de bal vanaf de achterlijn terug op Joey Suk, die zijn schot gekeerd zag door Cambuur-doelman Jesse Bertrams. Diezelfde Bertrams kon enkele minuten later ternauwernood redding brengen op een afstandsschot van Pieter Langedijk. De grootste kans om in de eerste helft op voorsprong te komen, kreeg Cambuur in de 21ste minuut. Xandro Schenk leek met een goede tackle in het strafschopgebied Xander Houtkoop van doelgevaar af te houden, maar arbiter Ed Janssen wees naar de strafschopstip. Karim Rossi meldde zich voor de penalty, maar joeg de bal hoog over het doel van Stevens.

In het daaropvolgende kwartier bleef het gevaar voor beide doelen beperkt. Afstandsschoten van Pieter Langedijk, Issa Kallon en Stefano Beltrame misten de juiste richting. Goed gericht was wel de poging van Langedijk vijf minuten voor rust. Op aangeven van Tim Hölscher lanceerde de linkerflankspeler de bal met een prachtige volley, maar opnieuw Bertrams hield SC Cambuur op de been. Dat deed de goalie ook op een kopbal van Schenk in de daaropvolgende corner, waardoor beide ploegen met een 0-0 ruststand aan de thee gingen.

Met aanvallende intenties kwam Go Ahead Eagles uit de kleedkamer voor de tweede helft. De ploeg van Leon Vlemmings combineerde zich een weg naar het doel van de Leeuwarders en de eerste grote kans was dan ook voor de Deventenaren. Sjoerd Overgoor speelde Hendriks in, die knap weg draaide maar zijn schot gekeerd zag door Bertrams. Kort daarop was het aan Stevens om zich te onderscheiden. Kallon schoot in de korte hoek, maar de doelverdediger van Go Ahead Eagles liet zich niet verrassen en tikte de bal over de achterlijn. In de 59ste minuut moest Stevens het antwoord wel schuldig blijven. Op aangeven van Kevin van Kippersluis schoof Justin Mathieu de bal binnen en zette de Friezen op een 0-1 voorsprong.

Go Ahead Eagles rechtte de rug en kwam snel langszij. Sam Hendriks kopte de bal via de paal achter doelman Bertrams: 1-1 in de 62ste minuut. De gelijkmaker was voor de Deventer ploeg het sein om op jacht te gaan naar een voorsprong. Pieter Langedijk was dichtbij een tweede treffer voor Go Ahead Eagles, maar zijn fraaie schuiver richting de verre hoek belandde op de paal. Op zoek naar een gaatje in de Friese defensie bleef Go Ahead Eagles zoeken naar de voetballende oplossing, maar het kreeg in de 71ste minuut de deksel op de neus uit een dood spelmoment van de Friezen. Een vrije trap werd door Karim Rossi achter Stevens gekopt: 1-2. Ook de derde Cambuur-treffer kwam indirect uit een dood spelmoment tot stand. Een afgeslagen corner werd vanaf de linkerkant opnieuw voorgegeven, waarna Martijn Barto bij de tweede paal binnen kopte: 1-3 in de 86ste minuut. Stevens voorkwam in blessuretijd erger door een één-tegen-één duel met Kallon in zijn voordeel te beslissen, maar kon niet daarmee niet meer voorkomen dat Cambuur uiteindelijk aan het langste eind trok.

Go Ahead Eagles – SC Cambuur 1-3 (0-0)
59. Justin Mathieu 0-1
62. Sam Hendriks 1-1
71. Karim Rossi 1-2
86. Martijn Barto 1-3

Scheidsrechter: De heer Janssen
Aantal toeschouwers: 7.859
Gele kaart: Xandro Schenk, Dennis Hettinga, Sjoerd Overgoor, Sam Beukema (allen Go Ahead Eagles), Kevin van Kippersluis, Daan Boerlage, Issa Kallon (allen SC Cambuur)

Go Ahead Eagles: Sonny Stevens; Joey Suk, Sam Beukema, Xandro Schenk, Dennis Hettinga; Tim Hölscher, Sjoerd Overgoor (79. Sander Thomas), Stefano Beltrame (69. Givan Werkhoven), Pieter Langedijk; Leon de Kogel (60. Brem Soumaoro), Sam Hendriks.

SC Cambuur: Jesse Bertrams; Sai van Wermeskerken, Matthew Steenvoorden, Robbert Schilder, Marvin Peersman; Alvin Daniels (9. Issa Kallon), Daan Boerlage, Xander Houtkoop (46. Ricardo Kip), Justin Mathieu; Kevin van Kippersluis, Karim Rossi (75. Martijn Barto).

Een volledig fotoverslag van de wedstrijd is hier te vinden.