Nederlaag Go Ahead Eagles tegen Excelsior

Go Ahead Eagles heeft het oefenduel met Excelsior met 0-2 verloren. Met één goal voor de rust (Daan Bovenberg) en één goal na de theepauze (Jeff Stans, penalty) werden de doelpunten over beide helften verdeeld.

In een zonovergoten en zoals altijd goed gevuld sportpark De Woldermarck kwam de wedstrijd wat stroef op gang. Pas na ruim twintig minuten vielen de eerste echte kansen te noteren. Aan de ene kant werd Kenny Teijsses kopbal van de lijn gehaald, waarna Tom van Weert aan de andere kant gevaarlijk doorkwam. Zijn schot werd gekeerd door Erik Cummins.

Na een klein half uur spelen was het toch raak. Daan Bovenberg was er als de kippen bij om een schot van Van Weert op de paal in de rebound alsnog binnen te schieten: 0-1. Excelsior ging hierna op zoek naar de verdubbeling van de voorsprong, maar Cummins voorkwam met twee goede saves dat Kuwas en Van Mieghem (vrije trap) tot scoren konden komen.

TERWOLDE - Go Ahead Eagles - Excelsior, voorbereiding seizoen 2015-2016, Sportpark De Woldermarck, 18-07-2015, Excelsior-speler Daan Bovenberg (m) viert zijn doelpunt, GA Eagles-speler Sander Duits (l) en GA Eagles-speler Xandro Schenk (r) balen
Daan Bovenberg viert zijn goal. (Foto: Erik Pasman)

In het tweede bedrijf was het niet lang wachten op de eerste treffer. Na vier minuten spelen ging Kuwas over het been van Schenk. Arbiter Van Herk twijfelde niet en legde de bal op de stip. Dit buitenkansje werd benut door Jeff Stans.

TERWOLDE - Go Ahead Eagles - Excelsior, voorbereiding seizoen 2015-2016, Sportpark De Woldermarck, 18-07-2015, GA Eagles-speler Bart Vriends (l) met Excelsior-speler Tom van Weert (r)
Bart Vriends in duel met Excelsior-spits Tom van Weert. (Foto: Erik Pasman)

Ondanks het feit dat Go Ahead Eagles in de tweede helft het meeste balbezit had, was de beste kans op een doelpunt voor Tom van Weert. Hij drong door tot de zestien, maar zag hoe zijn lobje ternauwernood van de lijn werd gehaald door Schenk. Ook Lambooij was aan de andere kant dichtbij een goal, maar zijn kopbal uit een goed aangesneden vrije trap van Wolters verdween voorlangs.

TERWOLDE - Go Ahead Eagles - Excelsior, voorbereiding seizoen 2015-2016, Sportpark De Woldermarck, 18-07-2015, GA Eagles-testspeler Nathan Delfouneso
Proefspeler Nathan Delfouneso puft uit. (Foto: Erik Pasman)

Met vier verse krachten – Alex Schalk, Teije ten Den, Orhan Dzepar en Mohamed Hamdaoui – probeerde Go Ahead Eagles tot een slotoffensief te komen, maar echte kansen leverde deze niet op. Het bleef dan ook bij 0-2.

“We hebben te weinig lef getoond om vooruit te voetballen”, sprak trainer Dennis Demmers na afloop. “Om tot aanvallen te komen moet je in het positiespel kunnen reageren op de druk die de tegenstander zet. Dat deden we te weinig. En als we dan doorkwamen, was de eindpass onzuiver. Ook wonnen we te weinig duels. Ik heb ook een aantal goede dingen gezien. Zo werkten de jongens keihard, gaven ze alles.”

De wedstrijd tegen Excelsior kwam na een week trainingskamp in Epe. “We hebben een zeer goed trainingskamp gehad”, aldus Demmers. “We hebben uitstekend kunnen trainen op de geweldige velden van SV Epe. Ook hebben we in de bosrijke omgeving van Epe veel conditiewerk kunnen verrichten.”