Nederlaag in oefenwedstrijd tegen RKC Waalwijk 0-3

Na een heerlijke voetbalweek met Ajax, PSV en FC Utrecht als ’thuistegenstanders’ nam Go Ahead Eagles het vanmiddag in een besloten oefenwedstrijd op tegen RKC Waalwijk. Halverwege de wedstrijd stond het 0-3 voor de Brabanders, wat tevens de eindstand zou worden.

Kees van Wonderen gebruikte het duel met RKC Waalwijk om de nodige spelers wedstrijdritme te gunnen. Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van het hoofd van Finn Stokkers. Op zijn kopbal wist doelman Job Schuurman goed te reageren door de bal over de lat te tikken. Toch moest de goalie een aantal minuten later de bal uit het net vissen, nadat Roy Kuijpers de Waalwijkers op voorsprong had geschoten.

Na een half uur wist RKC Waalwijk de voorsprong te verdubbelen. Yassin Oukili zag zijn afstandsschot achter Schuurman belanden en wist daarmee de 0-2 aan te tekenen. Heel even leek het erop dat Go Ahead Eagles wat terug zou doen in de wedstrijd. In de 37e minuut haalde Marc Cardona van dichtbij uit en raakte de lat. Net voor rust was het Iliass Bel Hassani die, via een stift, de 0-3 voor zijn rekening nam.

In de tweede helft kwam Go Ahead Eagles twee keer gevaarlijk door via Turan Tuzlacik en Evert Linthorst, maar beiden wisten de doelman niet te passeren. Kees van Wonderen voerde veel wissels door in zijn ploeg, waaronder de O21-spelers Stan ter Haar, Ian van Baalen, Thomas Meurs, Olaf Kok en Pim Saathof die de kans kregen om zichzelf te laten zien. Het doelpunt net voor rust van Iliass Bel Hassani bleek het slotakkoord te zijn van dit duel, want in de tweede helft wisten beide ploegen niet meer tot scoren te komen.

Wedstrijdkarakteristieken

Go Ahead Eagles – RKC Waalwijk 0-3 (0-3)
23′ Roy Kuijpers
29′ Yassin Oukili
43′ Iliass Bel Hassani

Go Ahead Eagles: Job Schuurman; Quiermo Dumay (65’ Pim Saathof), Boyd Lucassen (65’ Ian van Baalen), Justin Bakker (75’ Alex de Jong), Aventis Aventisian (65’ Danny Ramdjanamsingh); Evert Linthorst (65’ Stan ter Haar), Giannis Botos (46’ Turan Tuzlacik), Ogechika Heil (46’ Sam Crowther); Martijn Berden (65’ Thomas Meurs), Marc Cardona (65’ Jacob Mulenga), Frank Ross (65’ Olaf Kok).

Foto’s: Erik Pasman