Nederlaag tegen AZ in besloten oefenduel

Go Ahead Eagles heeft het aanstaande vrije interlandweekeinde aangegrepen om vandaag een besloten oefenwedstrijd te spelen tegen AZ. Op het AFAS Trainingscomplex werd het 7-1 voor de Alkmaarders.

Kees van Wonderen benutte het oefenduel met AZ om de nodige spelers aan het werk te zien die de afgelopen periode minder speelminuten hadden gemaakt in de Eredivisie. Na een kwartier spelen stond er een 2-0 voorsprong voor AZ op het scorebord. Zakaria Aboukhlal was trefzeker met een kopbal, terwijl Kamal Sowah de bal van afstand op fraaie wijze achter Eagles-doelman Job Schuurman schoot.

In de 21e minuut viel de aansluitingstreffer van Go Ahead Eagles te noteren. Een vrije trap van Justin Bakker werd in het strafschopgebied met de hand gekeerd door een AZ-speler, waarna Bakker zelf het vonnis voltrok uit een strafschop: 2-1. In het tweede gedeelte van de eerste helft was de ijverige en hardwerkende Marc Cardona nog een paar keer dreigend, maar de Spanjaard slaagde er niet in om te  scoren. Aan de overzijde scoorde Aboukhlal bijna uit een omhaal, maar zijn inzet belandde op de paal.

Netherlands: Az Vs Go Ahead Eagles

Op slag van rust kon Aboukhlal – na een misverstand in de Eagles-defensie, alsnog zijn tweede goal van de dag maken: 3-1. Miscommunicatie achterin was er in de tweede helft ook de oorzaak van dat Tijjani Reijnders de vierde AZ-goal kon maken: 4-1. Kort daarna zette ook Peer Koopmeiners zijn naam op het scoreformulier: 5-1. In de slotfase bepaalden twee doelpunten van Aboukhlal – waarvan één uit een strafschop – de eindstand op 7-1. Tussendoor had Cardona de Alkmaarse veste nog onder vuur genomen, maar zijn doelpoging verdween recht in de handen van AZ-doelman Peter Vindahl.

“De uitslag zegt mij niet zoveel”, zei Kees van Wonderen na afloop. “Uiteraard hoopten we dichter tegen het niveau van de tegenstander aan te zitten, maar je moet als speler soms ook voelen hoe het is om tegen een topploeg als AZ te spelen. In dat opzicht vind ik dat we kunnen spreken van een nuttige wedstrijd.”

AZ: Peter Vindahl; Yukinari Sugawara, Sam Beukema, Bruno Martins Indi (80′ Zico Buurmeester), Aslak Witry (75′ Tijs Velthuis); Peer Koopmeiners, Tijjani Reijnders (80′ Ernest Poku), Mo Taabouni (58′ Soulyman Allouch); Kamal Sowah, Dani de Wit (80′ Bram Franken), Zakaria Aboukhlal.

Go Ahead Eagles: Job Schuurman; Quiermo Dumay, Jay Idzes, Justin Bakker, Aventis Aventisian; Boyd Lucassen, Evert Linthorst (84′ Stan ter Haar), Frank Ross (75′ Ian van Baalen); Ogechika Heil (75′ Pim Saathof), Jacob Mulenga (62′ Sam Crowther), Marc Cardona.