Nederlaag tijdens langverwachte ‘rentree’ in Adelaarshorst

Go Ahead Eagles leed vanavond tijdens de lang verwachte ‘rentree’ in De Adelaarshorst een onnodige nederlaag tegen Jong Ajax. De Amsterdammers toonden zich efficiënt in het afronden van de spaarzame kansen in het duel en scoorden drie keer: 0-3.

Na een aftastende beginfase was de eerste kans van de wedstrijd gelijk een riante voor Go Ahead Eagles. Zakaria Eddahchouri kon van dichtbij vrij uithalen, maar mikte over het doel van het Amsterdamse beloftenteam. Ook de tweede Eagles-mogelijkheid was voor Eddahchouri, maar deze keer had de linkeraanvaller van Go Ahead Eagles de pech dat zijn schot geblokt werd.

Ook Jong Ajax wist weinig te creëren en kwam in het eerste half uur niet verder dan een schot naast en een kopbal over. Toch kwamen de Amsterdammers tien minuten voor rust op voorsprong. Na een handsbal van Jay Idzes in het zestienmetergebied legde arbiter Ruperti de bal op de stip. Kenneth Taylor voltrok het vonnis: 0-1.

De eerste doelpoging na rust was eveneens van de Amsterdamse beloften. Het schot van Giovanni Manson Ribeiro ging naast, waarna Bradly van Hoeven aan de overzijde na een halve dropvolley in de handen van Jong Ajax-doelman Kjell Scherpen schoot.

Nog voordat de klok een uur speeltijd aangaf, verdubbelde Jong Ajax de voorsprong. Brian Brobbey kreeg een vrije doortocht richting Eagles-doelman Jay Gorter en rondde af: 0-2 in de 59e minuut. Het was aan een katachtige reflex van diezelfde Gorter te danken dat Go Ahead Eagles in de 76e minuut geen derde tegentreffer te verwerken kreeg. De keeper tikte een schot van Max de Waal over de lat.

Nadat de invallers Maël Corboz en Kevin van Kippersluis hun doelpogingen over en naast zagen gaan, kreeg Jeroen Veldmate in de laatste minuut van het duel dé kans om voor Go Ahead Eagles de aansluitingstreffer te maken vanaf de strafschopstip. De Eagles-captain schoot echter over, waarna Victor Jensen in de zes minuten bijgetrokken extra speeltijd met een diagonaal schot de eindstand op het scorebord bracht: 0-3.

Kort daarvoor viel er echter toch nog een heuglijk moment voor Go Ahead Eagles te noteren in de 86e minuut, toen Wout Droste als invaller zijn langverwachte rentree maakte na meer dan een jaar uit de roulatie te zijn geweest met een zware blessure.

Go Ahead Eagles – Jong Ajax 0-3 (0-1)
35. Kenneth Taylor 0-1 (strafschop)
59. Brian Brobbey 0-2
90+4. Victor Jensen 0-3

Scheidsrechter: De heer Ruperti
Rode kaart: Max de Waal (Jong Ajax, 2x geel)
Gele kaart: Boyd Lucassen, Luuk Brouwers (beiden Go Ahead Eagles), Kenneth Taylor, Alex Mendez, Nordin Musampa, Christian Rasmussen (allen Jong Ajax)

Go Ahead Eagles: Jay Gorter; Boyd Lucassen (86. Wout Droste), Sam Beukema, Jeroen Veldmate, Bas Kuipers; Jay Idzes, Erkan Eyibil (77. Maël Corboz), Luuk Brouwers; Zakaria Eddahchouri (67. Kevin van Kippersluis), Antoine Rabillard, Bradly van Hoeven.

Jong Ajax: Kjell Scherpen; Devyne Rensch (63. Victor Jensen), Enric Llansana (46. Nordin Musampa), Neraysho Kasanwirjo, Terrence Douglas; Kenneth Taylor (71. Max de Waal), Alex Mendez, Youri Regeer; Giovanni Manson Ribeiro, Brian Brobbey (73. Christian Rasmussen), Naci Ünüvar (73. Jaymillio Pinas).