Net geen dubbele cijfers tegen SV Epe

Go Ahead Eagles heeft het oefenduel in en tegen Epe met 0-9 gewonnen. Vier goals vóór en vijf goals na rust zorgden ervoor dat de dubbele cijfers net niet werden gehaald.

Dennis Demmers stuurde de eerste en tweede helft twee nagenoeg compleet gewijzigde teams het veld in. De openingsgoal kwam op naam van Nick de Bondt, die na drie minuten spelen naar binnen kapte en vanaf rechts in de verre hoek raak schoot. Daarna was het tijd voor een loepzuivere hattrick van Teije ten Den, die tussen de 14e en 44e minuut op aangeven van achtereenvolgens Hamdaoui, Vloedgraven en Schalk doel trof.

Na rust was het even wachten op de treffers. De ingevallen Nathan Delfouneso (foto) kreeg na een minuut spelen een grote kans, maar vond de doelman van Epe op zijn weg. In de 68e minuut was daar eindelijk de 0-5. Orhan Džepar ontving de bal op de rand van de zestien, legde klaar en haalde verwoestend uit. De bal belandde stijf in de kruising.

Daarna ging het hard. Binnen twee minuten scoorden ook Van Ewijk (penalty na een overtreding op Delfouneso) en Delfouneso zelf, die wegsprintte bij zijn tegenstander en beheerst afrondde: 0-7.

In de slotfase ging Go Ahead Eagles naarstig op zoek naar meer treffers. Randy Wolters profiteerde van een mispeer van de verder goed keepende Epe-goalie en kon de bal over de doellijn dribbelen. In blessuretijd was het slotakkoord voor Sander Duits. Hij schoot beheerst raak vanaf de zestienmeterlijn: 0-9.

Zaterdag staat het volgende oefenduel op het programma voor de selectie van Dennis Demmers, die tot en met vrijdag op trainingskamp is in Epe. Dan is in Terwolde om 15:00 uur Excelsior de tegenstander.

Opstelling GA Eagles eerste helft: Schmitz; Nieuwpoort, Vriends, Nieveld, Van der Meer; Vloedgraven, Rijsdijk, Schalk; De Bondt, Ten Den, Hamdaoui.

Opstelling GA Eagles tweede helft: Schmitz; Lambooij, Groenbast, Schenk, Teijsse; Duits, Džepar, Van Ewijk; Wolters, Delfouneso, Van Overbeek.