IMG 5375

Afgelopen woensdag is er weer nieuwe groep gestart met het programma Playing for Success. Dit keer gaat het niet om een samengestelde groep, maar om een hele groep die onder schooltijd deelneemt aan het programma. Het gaat dit keer om de zeer enthousiaste groep 6 van basisschool St. Lebuïnus.

IMG 5375

 

Volgens hun lerares Sabine van der Vegt waren de kinderen vol spanning voordat ze les kregen in het stadion van Go Ahead Eagles. Afgelopen woensdag was het dan eindelijk zo ver. Vanuit hun school liepen de kinderen om half 9 richting De Adelaarshorst. Eenmaal aangekomen stonden de trainers en de hoofdcoach hen op te wachten met de, met naam bedrukte, trainingspakken. Na een korte introductie gingen de pakken aan en was het tijd om potje te voetballen op het supportersplein. Nadat de spelers, zoals de leerlingen worden genoemd, waren uitgeraasd was het tijd voor de eerste helft. De wedstrijd ‘voetbalspelling’ stond er op het programma. Vragen als: ‘Uit welke taal komt het woord Schwalbe?’ dienden beantwoord te worden. Na de rust werd er nog een creatief dictee verzorgd door hoofdtrainer Lorenz. Een aantal voetbaltermen moesten uitgebeeld of omschreven worden en dit woord moesten de spelers op correcte wijze opschrijven.

 

Lerares van der Vegt vertelde dat zij sommige kinderen helemaal niet meer herkende van hoe ze op school waren. “Deze WOW-omgeving doet zichtbaar wat met deze kinderen” wist van der Vegt te vertellen. De eerste wedstrijd was een groot succes. Deze leuke, enthousiaste spelersgroep wist de eerste wedstrijd overtuigend te winnen, waardoor de eerste stap naar het trainingspak gezet is!

 

IMG 5376