In aanwezigheid van ruim honderd Business Partners vond woensdagavond in de Van Wijnen Lounge van De Adelaarshorst de nieuwjaarsreceptie van de Business Club van Go Ahead Eagles plaats. Het glas werd geheven op 2018, waarin Go Ahead Eagles met nieuw elan op jacht gaat naar sportieve hoogtepunten.

Het nieuwe elan werd tijdens de nieuwjaarsreceptie gesymboliseerd door de vier Eagles-aanwinsten die aanwezig waren: Robin Buwalda, Levi Opdam, Mauro Savastano en Aaron Nemane. Stuk voor stuk voetballers die zich willen bewijzen bij Go Ahead Eagles en vol enthousiasme, ambities en dromen in Deventer zijn neergestreken. Nadat commercieel manager Arnaud Miltenburg en voorzitter Edwin Lugt alle aanwezigen welkom hadden geheten, onderwierp RvC-lid Robert Heukels de vier aanwinsten aan een kort vraaggesprek. De microfoon bereikte als eerste Levi Opdam. “Ik ben een felle speler”, lichtte de AZ-huurling zijn manier van spelen toe. “Momenteel verblijf ik in Hotel Restaurant Taverne in Twello. Mauro is mijn kamergenoot.” Waarop Savastano de vraag kreeg voorgeschoteld of zijn nieuwe teamgenoot zich ‘bezondigd’ aan snurken. “Nee, Levi snurkt gelukkig niet”, luidde het antwoord van de Ajax-huurling.

Van snurkende teamgenoten heeft Robin Buwalda sowieso geen last, want hij blijft samen met zijn vriendin thuis in Den Haag wonen. Wel had hij nieuws voor de aanwezigen, want met een kleine op komst kan huize Buwalda zich in 2018 verheugen op gezinsuitbreiding. Vervolgens nam Nemane uitgebreid het woord om zich in vloeiend Engels – de in Frankrijk geboren buitenspeler stapte al op jonge leeftijd over naar Manchester City – voor te stellen. De 20-jarige aanvaller hoopt bij Go Ahead Eagles op veel speelminuten en wil het Deventer publiek in vervoering brengen met wervelende acties, doelpunten en assists.

Jan van Staa zorgde vooral voor duidelijkheid tijdens de nieuwjaarsreceptie. Op een foto die in een tijdschrift bij een artikel over de trainer had gestaan, dachten velen de zoon van Jan van Staa te herkennen. “Nee, die man op de foto ben ik”, verduidelijkte Van Staa. “Alleen is die foto al vijftien jaar oud…” Ook Hans de Vroome schepte duidelijkheid. Het hardnekkige gerucht ging rond dat hij de Eagles-selectie één miljoen euro in het vooruitzicht had gesteld als Go Ahead Eagles dit seizoen promoveert. “Als dat waar is, dan weet ik zeker dat we dit seizoen promoveren via de play-offs”, merkte Van Staa op. Waarop De Vroome zijn trainer toch echt moest teleurstellen: “Helaas Jan, die premie geldt alleen bij een kampioenschap.”

Tot ruim na de klok van half tien werden er vervolgens door de aanwezige Business Partners ideeën en gedachten met elkaar uitgewisseld om van 2018 een topjaar te maken. Want ook zakelijk gezien belooft het een jaar van nieuwe uitdagingen, dromen en kansen te worden.

Om het kalenderjaar 2018 met nieuw elan af te trappen in een volle, kolkende Adelaarshorst, biedt Go Ahead Eagles zijn Business Partners de mogelijkheid om tegen een sterk gereduceerde prijs van slechts € 20,- één of meerdere toegangskaarten aan te schaffen voor de thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht op vrijdag 19 januari 2018. Wilt u gebruik maken van deze speciale actie? Klik dan hier.