Zo vlak voor kerst is het de hoogste tijd om een kritische blik te werpen op de stand van zaken bij Go Ahead Eagles. Sportief gezien gaat het de club voor de wind, maar hoe zit dat eigenlijk binnen de hele organisatie? Wordt de club slachtoffer van z’n eigen succes?

Dit soort kritische vragen werden afgelopen woensdag gesteld door Ronald van der Geer, Champions League-commentator en spreekstalmeester van dienst. Jan Willem van Dop, Hans de Vroome, John Stegeman, Jeroen Veldmate en Paul Bosvelt waren in de Van Wijnen Lounge van De Adelaarshorst de ondervraagden en konden rekenen op het luisterend oor van zo’n veertig Business Partners.


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Een vlugge blik op de ranglijst doet misschien vermoeden dat de organisatie bij Go Ahead Eagles volledig op orde is, waardoor er rustig achterover geleund kan worden. Maar niets is minder waar, bleek uit het vraaggesprek. Achter de schermen wordt keihard gewerkt om weer de stabiele club te worden die het ooit was. Lang geleden, toen Go Ahead (Eagles) 24 jaar achtereen op het hoogste niveau acteerde; daar wil de club naar terug. “Daar werken we iedere dag aan”, aldus voorzitter Hans de Vroome. “We bouwen in alle rust aan een stevige organisatie door met name goede, bevlogen mensen aan te trekken.” Stabiliteit binnen alle facetten van de club. “Technisch, organisatorisch en ook financieel. Want over elke euro die we uitgeven wordt nog steeds dubbel nagedacht.”


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Financieel gezond wil namelijk niet zeggen dat er zomaar van alles mogelijk is. Ook daar ligt een flinke uitdaging. Algemeen directeur Jan Willem van Dop ondervindt nog steeds de gevolgen van het promotie-degradatie gedrag van de afgelopen jaren. “Als we kijken naar vergelijkbare steden als Doetinchem en Leeuwarden, dan lopen we commercieel gezien echt achter.” De lege stoelen op de hoofdtribune moeten worden gevuld. “We hebben een prachtige kern van trouwe sponsoren, maar de hoofdtribune is uitgebreid om te kunnen groeien en dat blijft nog uit. We moeten er samen hard aan trekken en daarbij is alle hulp welkom!”


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

De boodschap was duidelijk: hartstikke leuk die plek op de ranglijst, maar als we als club echt verder willen, moeten we keihard aan de bak. Een helder verhaal van het kwintet ondervraagden, zo bleek, aangezien aanvullende vragen voor het vijftal zo goed als uitbleven.

Vergeet u zich als Business Partner niet aan te melden voor de nieuwe Business App van Go Ahead Eagles? Hierin vindt u de gegevens van al uw collega-Business Partners en informatie over de eerstvolgende Business Events.