Go Ahead Eagles heeft Jan Willem van Dop aangesteld als algemeen directeur ad interim. Van Dop gaat zich gedurende het seizoen 2018/2019 voornamelijk bezighouden met het leidinggeven aan- en verder structureren van de organisatie van Go Ahead Eagles.

Go Ahead Eagles gaat daarnaast vanaf heden werken met een vernieuwde, meer overzichtelijke bestuursstructuur, bestaande uit de aandeelhouders, de directie van de Holding en het managementteam (zie ook onderaan dit bericht).

De aandeelhouders worden bijgestaan door een Raad van Advies, bestaande uit drie voormalige leden van de opgeheven Raad van Commissarissen en tevens stichtingbestuurders: Joop Boeyen, Jeroen Prinsen en Edwin de Witte.

De directie van de Go Ahead Eagles Holding BV, waar zowel het voetbalbedrijf als het stadion onder valt, wordt gevormd door Willy Wientjes en Hans de Vroome. Laatstgenoemde zal ook de rol van voorzitter op zich nemen, nadat Edwin Lugt de voorzittershamer op 31 mei neerlegde. Tot dat moment vormden De Vroome en Lugt samen de leiding van Go Ahead Eagles. De directeursfunctie komt nu dus in handen van Jan Willem van Dop.

Het managementteam wordt gevormd door algemeen directeur Jan Willem van Dop, technisch manager Paul Bosvelt en algemeen manager Martijn Hegeman. Arnaud Miltenburg is sinds 1 juli niet meer werkzaam als commercieel manager van Go Ahead Eagles. Zijn contract liep af.

Jan Willem van Dop was eerder in totaal vijftien jaar als directeur actief bij Feyenoord en FC Utrecht. Go Ahead Eagles hoopt en denkt dat Van Dop met zijn schat aan ervaring en expertise als bestuurder in het betaald voetbal de organisatie verder kan professionaliseren. Een proces dat aan de voetbalkant reeds in gang is gezet.

Jan Willem van Dop begint op 16 juli bij Go Ahead Eagles. Hij maakt drie dagen eerder zijn eerste officiƫle opwachting tijdens de jaarlijkse ontbijtsessie met sponsoren bij hoofdsponsor Thermen Bussloo.

De vernieuwde bestuursstructuur van Go Ahead Eagles: