Go Ahead Eagles heeft vanmiddag tegen Excelsior voor de zevende keer dit seizoen het eigen doel schoon gehouden in de Keuken Kampioen Divisie. Aan de overzijde werd echter evenmin gescoord, waardoor 0-0 het logische eindresultaat was in De Adelaarshorst.

Kees van Wonderen had gekozen voor hetzelfde basiselftal dat afgelopen maandag aan de aftrap verscheen tegen NAC Breda. De oefenmeester van Go Ahead Eagles zag hoe zijn team in de eerste twintig minuten van het duel het meest dreigend was. In tegenstelling tot afgelopen maandag, waarin vijf keer doel werd getroffen tegen NAC Breda, bleven doelpunten deze keer echter uit.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Wel was Erkan Eyibil dicht bij een treffer toen hij in de zeventiende minuut het Rotterdamse doel onder vuur nam. Het geplaatste schot van de middenvelder ging maar net naast. Een paar minuten later leidde een mooie combinatie tussen de Duitser en Zakaria Eddahchouri tot een mogelijkheid voor laatstgenoemde, maar Eddahchouri zag zijn doelpoging rakelings voorlangs gaan.

De laatste twintig minuten voor rust waren de Kralingers het meest dreigend. Een puntertje van Excelsior-topscorer Elías Már Omársson was een prooi voor Jay Gorter. Kort voor rust ging de Eagles-doelman gestrekt richting de kruising, maar de vrije trap van Julian Baas zeilde over het doel.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Ook in de tweede helft waren de kansen spaarzaam. Tien minuten na rust draaide Erkan Eyibil knap weg bij zijn tegenstander, maar het vizier van de middenvelder stond vervolgens te hoog gericht toen hij uithaalde. Amper een minuut later schoot Eyibil opnieuw, maar dit keer naast.

Dat het duel uiteindelijk in 0-0 eindigde, had Go Ahead Eagles mede aan Jay Gorter te danken. Invaller Stijn Meijer kon in de tachtigste minuut van dichtbij uithalen, maar Gorter wierp zich als een leeuw voor de bal. Het leverde Go Ahead Eagles uiteindelijk een punt én de zevende clean sheet in de Keuken Kampioen Divisie op.

(Foto: Erik Pasman)