De voetbalschool van Go Ahead Eagles is uitgebreid met een nieuwe groep. Naast een selectie van tweedejaars D-pupillen en eerstejaars C-junioren, is er nu een groep voor tweedejaars E- en eerstejaars D-pupillen.

Jongens die geselecteerd worden voor de voetbalschool blijven voetballen bij hun amateurclub. Eén keer in de week (woensdagmiddag) trainen ze bij Go Ahead Eagles. Wie het goed doet, heeft kans door te stromen naar het C-elftal van de club. Een grote groep jongens uit de huidige C1 vormt daarvan het levende bewijs. De school is daarmee een prachtig platform.

De voetbalschool staat onder de bezielende leiding van de trainers Toine Rorije en Alfred Knippenberg. De coördinatie is in handen van Gerard Hullegie. Techniektraining is de belangrijkste pijler. Logisch, aangezien Henk ten Cate en John Oude Wesselink het grote belang hiervan benadrukken in hun opleidingsplan. De andere pijlers zijn snelheid en fysieke hardheid.

De voetbalschool, die woensdagmiddag 16 september aan het nieuwe seizoen begint, is een zogenoemde structurele scoutingactiviteit van Go Ahead Eagles. De trainingen hebben plaats op de thuishaven van de voetbalopleiding: sportpark De Zandweerd in Deventer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.