Binnenkort zal een nieuwe aandeelhouder toetreden tot Go Ahead Eagles Holding B.V., onder voorbehoud van toestemming van de KNVB. Het betreft de 44-jarige Alex Kroes. Hij zal een aantal huidige aandeelhouders vervangen die mede vanwege hun leeftijd en gezondheidsredenen hebben besloten om meer afstand van de club te nemen.

Alex Kroes heeft zijn sporen in de voetbalwereld verdiend met het oprichten van de Sports Entertainment Group (SEG), één van de grootste makelaarskantoren ter wereld. Na 18 jaar voor SEG werkzaam te zijn geweest, heeft hij in maart 2018 besloten om bij SEG te stoppen en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Kroes beschikt over zowel kennis van spelers en contracten als een uitgebreid (inter)nationaal netwerk; zaken waar Go Ahead Eagles profijt van kan hebben. Naast aandeelhouder zal Alex Kroes ook medebestuurder van Go Ahead Eagles Holding B.V. worden.

Hans de Vroome blijft als aandeelhouder en bestuurder van de club behouden. Alex Kroes, Hans de Vroome en het huidige managementteam (Jan Willem van Dop, Paul Bosvelt en Martijn Hegeman) zullen de komende periode met elkaar leiding aan de club geven. “De vertrekkende aandeelhouders verdienen veel dank”, aldus voorzitter Hans de Vroome. “Mede dankzij hun bijdrage bestaat Go Ahead Eagles vandaag nog. Zelf ben ik heel blij met Alex Kroes als nieuwe en actieve aandeelhouder. Hij brengt kennis, ervaring en arbeid in. Dat gaat ons de komende jaren zeker helpen om vooruit te komen.”


 
Ook Alex Kroes is verheugd: “Go Ahead Eagles spreekt mij enorm aan vanwege het authentieke karakter. Een traditionele volksclub met een fanatieke en loyale aanhang, waarbij ‘de mouwen opstropen en knokken’ zeer gewaardeerd wordt. Hard werken, daar sta ik voor en ik zal dan ook de komende jaren mijn volle energie en tijd in de club gaan steken. Mijn in het topvoetbal opgebouwde kennis, kunde en netwerk zal ik hiervoor gebruiken. Een goede jeugdopleiding, een slim transferbeleid en gestructureerd, planmatig werken, zodat we stap voor stap de lijn omhoog voortzetten. Dit alles binnen het beleid dat Hans de Vroome en zijn medebestuurders de afgelopen jaren hebben ingezet, namelijk sportief gezond en financieel verantwoord. Ik heb erg veel zin om aan de slag te gaan aan de Vetkampstraat en samen met iedereen met een rood-geel hart de schouders eronder te zetten.”

De Stichting Go Ahead Eagles / Betaald Voetbal Deventer (bestuurders Jeroen Prinsen, Edwin de Witte en Joop Boeyen) blijft aandeelhouder met een ‘gouden aandeel’. In dit ‘gouden aandeel’ zijn onder meer de continuïteit en de identiteit van de club ondergebracht.