Het was een zomer waarin discipline en geduld heilig waren voor linksback Elso Brito. Discipline om, in afwachting van een nieuwe club, hard voor zichzelf te blijven trainen. Geen probleem voor een voetbalbeest als hij. Maar het geduld werd zo onderhand aardig op de proef gesteld. Tot het telefoontje van Go Ahead Eagles. “Toen dacht ik: dit is ‘m!”

Het was Brito zelf die er afgelopen winter voor koos de zekerheid van een contractverlenging bij Telstar in te ruilen voor de onzekerheid van het transfervrije bestaan. “Ik heb twee jaar met heel veel plezier gespeeld bij Telstar”, vertelt Brito, die zijn jeugdopleiding en debuut in het betaald voetbal genoot bij Excelsior. “Alles gespeeld, mooie resultaten behaald met het team… Maar ik had het gevoel klaar te zijn voor een volgende stap.”

Niet dat er geen kansen waren op zo’n volgende stap deze zomer. Integendeel. Maar het ‘ja, hierbij klopt alles’-gevoel ontbrak steeds. “Ik had niet verwacht dat het zo lang zou duren”, bekent de linkervleugelverdediger. “Toen Go Ahead Eagles contact opnam, was ik meteen enthousiast. Telkens als ik hier in De Adelaarshorst speelde dacht ik echt best wel wauw!”

Tekst gaat verder onder foto.

Brito, hier in duel met Patrick Maneschijn, heeft een indrukwekkend track record tegen zijn nieuwe club: vier keer winst, één remise. Een omgekeerd ‘if you can’t beat them, join them’ dus. (Foto: Erik Pasman)

Het akkoord werd al snel bereikt en ook de medische keuring doorstond hij – dankzij zijn eigen inspanningen deze zomer – zonder probleem. Later vandaag signeert de Kaapverdiaanse Rotterdammer een éénjarig contract in De Adelaarshorst. “Mijn ambities passen goed bij die van Go Ahead Eagles: meestrijden om de Play-Offs. Ik denk dat er een mooie groep staat, met goede spelers. Ik ga met veel motivatie de concurrentiestrijd aan, dat maakt een speler alleen maar beter.”

Go Ahead Eagles verwelkomt vandaag nog twee nieuwe gezichten op het trainingsveld: spitsen Maecky Ngombo uit België en Eetu Vertainen uit Finland. Zij komen in ieder geval tot en met woensdag op proef.


Foto boven en onder: Dennis Bresser.

Geen reacties meer mogelijk.