Nipte nederlaag voor Go Ahead Eagles op Vijverberg

Go Ahead Eagles heeft vanmiddag een nipte nederlaag geleden tegen De Graafschap. Ondanks een aantal goede kansen in de tweede helft voor het team van Kees van Wonderen werd het in Stadion De Vijverberg 1-0 voor de Achterhoekers.

De eerste doelpoging van de wedstrijd was van De Graafschap. Uit de nastoot van een verre ingooi schoot Johnatan Opoku de bal ruim naast. Het was het enige wapenfeit van een aftastende beginfase, waarin het spel zich grotendeels op het middenveld afspeelde. Ook de tweede doelpoging van het duel werd ondernomen door de thuisploeg. Joey Konings kreeg op de rand van het zestienmetergebied ruimte om uit te halen, maar de bal verdween naast het doel van Jay Gorter.

Waar Go Ahead Eagles in de eerste helft door het ‘middenveldgevecht’ nog moeite had om dreigend voor het Doetinchemse doel te verschijnen, daar kreeg het team van Kees van Wonderen in het eerste kwartier na rust een royale kans om op voorsprong te komen. Jacob Mulenga zette in de 57e minuut Giannis Botos vrij voor Rody de Boer, maar de Griek schoot de bal tegen de doelman van De Graafschap aan.

Kort daarop maakte De Graafschap wel de openingstreffer. Jesse Schuurman worstelde zich door de Eagles-defensie en punterde de bal achter Jay Gorter: 1-0 in de 60e minuut. Met nog een half uur op de klok moest Go Ahead Eagles dan ook op jacht naar de gelijkmaker. Dreigende voorzetten van Bas Kuipers en Jacob Mulenga en een lage schuiver van Martijn Berden leverden echter geen treffer op.

In de slotfase van het duel werd de druk op de Achterhoekse defensie opgevoerd door Go Ahead Eagles. Met name in de slotminuten van het duel kreeg de ploeg een tweetal goede kansen om alsnog de gelijkmaker op het scorebord te zetten. In de 88e minuut combineerde Go Ahead Eagles zich uitstekend door de defensie van de tegenstander, maar Wout Droste verkoos een lage voorzet boven zelf op doel schieten. Een minuut later was er een flinke schotkans voor Sam Beukema op aangeven van Martijn Berden. Ted van de Pavert wierp zich echter in de baan van het schot. Aan de overzijde trad Jay Gorter nog een keer handelend op na een schot in de korte hoek van Ralf Seuntjens, waardoor de 1-0 op het scorebord bleef staan.

Op het moment dat arbiter Lindhout het eindsignaal liet klinken, stond Jeroen Veldmate al niet meer op het veld. De aanvoerder was een paar minuten voor het einde van de wedstrijd per brancard van het veld gedragen. Nader onderzoek moet uitwijzen wat de exacte ernst is van de blessure van Veldmate.