Nipte nederlaag in Leeuwarden

Go Ahead Eagles heeft het uitduel met Cambuur met 1-0 verloren. Steblecki zorgde tien minuten voor tijd voor het enige doelpunt in een wedstrijd waarin weinig gebeurde.

Go Ahead Eagles liet de bal aan SC Cambuur, dat moeite had de Deventer muur te slechten. In de eerste helft was de grootste kans voor Rosheuvel. Hij kon van dichtbij vrij inschieten, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door Bart Vriends.

050415camgae05a

In de tweede helft bleef Cambuur aandringen. Van de Streek zag hoe zijn schot werd aangeraakt en daardoor net naast het doel van Van der Hart verdween. Even later redde diezelfde Van der Hart bekwaam op een kopbal van Reijnen. Tegenover die kansen van de thuisclub stonden twee afstandschoten van Van Ooijen – hij verving na 13 minuten de geblesseerde Rijsdijk – die beide een makkelijke prooi waren voor Nienhuis.

050415camgae46a

Lang leek het duel op 0-0 af te stevenen. Toch kwam Cambuur nog tot scoren. Een kleine tien minuten voor tijd kreeg invaller Steblecki de bal voor zijn voeten in de zestien. Hij kapte twee man uit, waarna hij de bal onder Van der Hart schoof: 1-0. GA Eagles probeerde een slotoffensief te forceren, maar kwam niet verder dan een goed afstandschot van Plet. Nienhuis redde echter.