Nieuws Algemeen

Nipte nederlaag Jong GA Eagles tegen Vitesse

De beloften van Go Ahead Eagles hebben hun eerste thuisduel met 1-2 verloren van Jong Vitesse. In Twello was de ploeg van trainer Kick Maatman minstens gelijkwaardig aan de Arnhemmers, maar het ontbrak aan de juiste eindpass en afronding.

Op het door regen geteisterde sportpark Zuiderlaan, trad Go Ahead Eagles aan met onder meer Mickey van der Hart, Nick de Bondt, Jules Reimerink en Jeffrey Rijsdijk. Bij Vitesse stond Eloy Room onder de lat.

Jong Vitesse begon sterk aan de wedstrijd en kwam na een kwartier op voorsprong. Renato Ibarra poortte Jeffrey Rijsdijk en schoot van afstand hard binnen. Na de 0-1 kwam Go Ahead Eagles beter in de wedstrijd, maar tot echt grote kansen leidde dit in de eerste helft niet.

Na rust ging GA Eagles op zoek naar de gelijkmaker. De Deventer ploeg kreeg ruimte om op te komen, maar het ontbrak aan de juiste beslissing in de eindfase van de aanval. Schotjes waren er van Reimerink en invaller Van Dalen.

Ruim een kwartier voor tijd liet Jong Vitesse zien hoe het wél moet. Een snelle aanval van de Arnhemmers belandde voor de voeten van Ewout Gouw, die van dichtbij kon binnentikken: 0-2. Het pleit leek beslecht, ware het niet dat de doorgebroken Teije ten Den enkele minuten later gevloerd werd. Zijn tegenstander kreeg rood, en GA Eagles een penalty. Die was een prooi voor Jules Reimerink: 0-1.

In de laatste tien minuten drong GA Eagles in overtal aan. Invaller Joey Steenbergen had de verdiende gelijkmaker op zijn schoen, maar hij stuitte op aangeven van Rijsdijk op doelman Eloy Room.

Het volgende duel van de Deventer beloften is op 25 augustus. Dan is in Twello Jong Heracles de tegenstander.