Nipte oefennederlaag tegen Schalke 04 U23: 1-2

Go Ahead Eagles heeft vanmiddag een besloten oefenwedstrijd gespeeld tegen Schalke 04 U23. Door een doelpunt in de slotfase van het duel trokken de Duitsers aan het langste eind: 1-2.

Het duurde een half uur voordat voordat de eerste kans te noteren viel op de eerste lentedag van 2023. Sylla Sow kwam oog-in-oog te staan met Justin Treichel, maar zag de Duitse doelman redding brengen op zijn inzet. De keeper van Schalke 04 U23 hield niet veel later ook Rashaan Fernandes van een treffer af, nadat de Eagles-aanvaller in kansrijke positie was gekomen na een door Enric Llansana doorgekopte bal.

Het was uiteindelijk echter Schalke 04 U23 dat kort na rust op voorsprong kwam. Moritz Flotho was het eindstation van een Duitse aanval: 0-1 in de 46e minuut. Lang kon Schalke 04 U23 niet van de voorsprong genieten. In de 49e minuut was het namelijk Jahnoah Markelo die de stand weer in evenwicht bracht door een vrije trap over de muur en achter doelman Treichel te schieten: 1-1.

Go Ahead Eagles Schalke 04 U23 (4) Henny Meyerink

Dat de Duitsers in de 61e minuut niet opnieuw op voorsprong kwamen, had Go Ahead Eagles te danken aan Erwin Mulder. De Eagles-doelman tikte een afstandspoging van Marouane Balouk over de lat van zijn doel. Aan de overzijde had O21-speler Robbin Weijenberg de tweede Eagles-treffer bijna op zijn schoen, maar Schalke-goalie Treichel bracht redding.

Vijf minuten voor tijd was Niklas Horst Castelle verantwoordelijk voor het winnende doelpunt. De Duitse invaller omspeelde Mulder en legde de bal in de verre hoek: 1-2. Een foute terugspeelbal aan Schalke-zijde leidde bijna nog de gelijkmaker van Go Ahead Eagles in, maar Rashaan Fernandes kon niet profiteren van de geboden kans.

Go Ahead Eagles Schalke 04 U23 (3) Henny Meyerink

Wedstrijdkarakteristieken

Go Ahead Eagles – Schalke 04 U23 1-2 (0-0)
46’ Moritz Flotho 0-1
49’ Jahnoah Markelo 1-1
85’ Niklas Horst Castelle 1-2

Go Ahead Eagles: Erwin Mulder; Pim Saathof, Gerrit Nauber (30’ Jay Idzes / 60’ Mats Deijl), José Fontán, Aventis Aventisian; Jahnoah Markelo, Xander Blomme, Enric Llansana, Rashaan Fernandes; Sylla Sow (46’ Robbin Weijenberg), Darío Serra.

Schalke 04 U23: Justin Treichel; Verthomy Schilo Boboy (46’ Arbnor Aliu), Tim Albutat (75’ Luca Campanille), Elias Kurt, Julius Schell (46’ Ardy Mfundu); Steven van der Sloot (46’ Akbar Tchadjobo), Daniel Kankam Kyerewaa, Gideon Paul Guzy (60’ Niklas Horst Castelle); Tolga Özdemir (46’ Luis Klein), Marouane Balouk (75’ Bogdan Shubin), Moritz Flotho  (60’ Rufat Dadashov).

Fotografie: Henny Meyerink