Nipte zege en nipte nederlaag tijdens tweeluik met FC Utrecht

Op sportpark Zoudenbalch heeft Go Ahead Eagles in een tweeluik met FC Utrecht zowel een oefenzege geboekt als een oefennederlaag geleden. De eerste wedstrijd van twee keer dertig minuten eindigde in een 0-1 zege voor de manschappen van Kees van Wonderen. Het tweede duel van eveneens twee keer een half uur werd gewonnen door de Domstedelingen: 1-0.

Waar Go Ahead Eagles in het eerste oefenduel met SC Telstar het net niet wist te vinden, was het in Utrecht na amper twee minuten al raak. Bradly van Hoeven kreeg uit een corner twee kansen voor te zetten en zag hoe Sam Beukema zijn tweede poging tot doelpunt promoveerde. Ook het eerste gevaar van FC Utrecht liet niet lang op zich wachten. Nick Venema stoomde een minuut na de 0-1 op en testte Jay Gorter van afstand. De doelman redde op het venijnige schot met zijn bovenlichaam.

De spectaculaire openingsfase kreeg geen vervolg tijdens het eerste bedrijf. De wedstrijd lag lang stil door een blessurebehandeling van FC Utrecht-doelman Thijmen Nijhuis, die zich uiteindelijk moest laten vervangen door Maarten Paes.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

In de tweede helft kreeg FC Utrecht twee kansen om de stand gelijk te trekken. Jonas Arweiler en Nick Venema kregen beiden een goede schotkans, maar schoten respectievelijk op een Eagles-been en over. Aan de andere kant had Frank Ross de voorsprongverdubbelaar op de voet. Na een snelle uitbraak mikte hij de bal een meter naast het doel van Paes.

FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis (17. Maarten Paes); Mark van der Maarel, Emil Bergström, Christopher Mamengi, Gabriël Culhaci; Daniel Arzani (31. Mark Pabai), Odysseus Velanas, Urby Emanuelson; Eros Maddy, Jonas Arweiler, Nick Venema.

Go Ahead Eagles:
Jay Gorter; Boyd Lucassen, Sam Beukema, Jeroen Veldmate, Bas Kuipers; Jay Idzes, Frank Ross, Luuk Brouwers; Martijn Berden, Antoine Rabillard, Bradly van Hoeven.

Dan de tweede wedstrijd. FC Utrecht, met sterkhouders als Sean Klaiber, Justin Hoogma en Gyrano Kerk in de basis, trok het initiatief al snel naar zich toe. Mitchel Michaelis onderscheidde zich door – zij het soms met moeite – te redden op inzetten van Kerk, Justin Lonwijk en Klaiber. Ook op de eerste poging van Adrián Dalmau had hij na acht minuten spelen een antwoord, maar de spits scoorde alsnog vanuit de rebound: 1-0.

Had Go Ahead Eagles dan niets in de melk te brokkelen? Zeker niet. Maarten Pouwels liep zich na een een-op-een-duel met Justin Hoogma vast op doelman Paes. De grootste kans voor de bezoekers was voor Jarni Koorman. Hij nam een verre uittrap van Michaelis uitstekend aan en zette zichzelf daarmee alleen voor Paes. De doelman had een uitgestoken arm nodig om het gevaar te laten wijken.

De tweede helft was zeven minuten oud toen Coen Temminck twee schotkansen liet noteren. Beide pogingen werden geblokt. Aan de andere zijde kon Othman Boussaid in een druk zestienmetergebied zomaar doorlopen, maar hij stuitte op Michaelis. De Eagles-doelman trad niet veel later ook handelend op door een schot van Bart Ramselaar over de deklat te tikken. Zijn collega aan de overkant, Paes, bracht negen minuten voor het eindsignaal redding op een goed schot van Sam Crowther. Daar bleef het qua kansen bij in een snikheet Utrecht, waardoor 1-0 de eindstand werd.

Aan de kant van Go Ahead Eagles ontbrak Kevin van Kippersluis. Uit zijn coronatest van donderdag kwam wat onduidelijkheid naar voren, waarschijnlijk doordat hij het coronavirus eerder heeft gehad. Op korte termijn – voor de wedstrijden van vandaag – viel dit niet verder te onderzoeken, waardoor werd besloten hem voor alle zekerheid buiten de wedstrijdselecties te laten. Maël Corboz ontbrak door een bovenbeenblessure.

FC Utrecht:
Maarten Paes; Django Warmerdam, Justin Hoogma, Tommy St. Jago, Sean Klaiber; Davy van den Berg, Othman Boussaid, Bart Ramselaar; Gyrano Kerk, Adrián Dalmau, Justin Lonwijk.

Mitchel Michaelis; Julliani Eersteling, Rodney Kemp (31. Danny Ramdjanamsingh), Gino Bosz, Nicolas Abdat; Coen Temminck, Zakaria Eddahchouri, Jarni Koorman; Maarten Pouwels (45. Milan Beumer), Sam Crowther, Quiermo Dumay.

Van beide wedstrijden volgt zo spoedig mogelijk een samenvatting op onze clubkanalen.