Met een doelpunt in stadion Galgenwaard debuteerde Randy Wolters in 2008 op zeventienjarige leeftijd namens FC Utrecht in het betaalde voetbal. Aankomende zaterdag keert hij met Go Ahead Eagles terug naar het stadion waaraan hij warme herinneringen bewaart.

“FC Utrecht blijft voor mij een speciale club”, bevestigt de vleugelaanvaller. “Ik heb er een mooie tijd gekend waarin ik veel heb geleerd. Verder heb ik aan mijn Utrecht-tijd twee waardevolle vriendschappen met Leon de Kogel en Kenny Teijsse overgehouden. En het is inderdaad de club waarvoor ik op 17 februari 2008 mijn debuut in het betaalde voetbal heb gemaakt. Willem van Hanegem was er destijds trainer. Een speciale man, met wie ik echt een klik had en een goede relatie onderhield.”

‘De Kromme’ liet Wolters als A-junior debuteren in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. “Tim Cornelisse kreeg al na zestien minuten de rode kaart”, weet Wolters nog goed. “Daardoor moest FC Utrecht met tien man verder. In de eerste helft kwamen we met 0-2 achter. Tot mijn eigen verbazing zei assistent-trainer John van Loen echter in de rust dat ik moest warmlopen. Tijdens mijn invalbeurt ging het vanaf de eerste minuut gelijk goed. Ik ging direct langs mijn tegenstander tijdens mijn eerste actie. We verloren weliswaar met 1-4, maar ik maakte één minuut voor tijd wel het enige Utrecht-doelpunt.”

Uiteindelijk kwam Randy Wolters dat seizoen tot zeven competitieduels voor de club uit de Domstad. Ruim acht jaar na zijn laatste Eredivisie-duel maakte hij dit seizoen in het shirt van Go Ahead Eagles zijn rentree op het hoogste vaderlandse voetbalniveau. “We zijn dit seizoen wat onwennig begonnen”, blikt Wolters terug. “Ook voor mij persoonlijk waren de eerste wedstrijden nog een beetje aftasten, maar de laatste zes duels ben ik steeds meer naar het Eredivisie-niveau toe gegroeid. Ik zit goed in mijn vel en de Eredivisie is heerlijk voetballen voor een buitenspeler. Onze aanvoerder Sander Duits wist het laatst goed te verwoorden. Hij zei dat we dit seizoen met Go Ahead Eagles nog geen enkel punt hebben gestolen. Daarin heeft hij gelijk. De acht punten die we hebben behaald, zijn allemaal verdiend en het hadden er zelfs meer kunnen zijn.”

Aankomende zaterdag keert Wolters met Go Ahead Eagles terug in stadion Galgenwaard. “FC Utrecht heeft een goed voetballend elftal met veel snelheid”, vindt de 26-jarige aanvaller. “Toch blijft het lastig om in te schatten wat voor wedstrijd het wordt. FC Utrecht wisselt dit seizoen tot dusver goede en minder goede duels met elkaar af. Met Go Ahead Eagles moeten we zaterdag vooral profiteren van de kansen die we krijgen in de omschakeling.”

Bekijk hieronder de video van het doelpunt dat Randy in 2008 tijdens zijn debuut voor FC Utrecht maakte.