Go Ahead Eagles Onder-17 speelde tegen DWS een ‘typische 0-0 wedstrijd’ – en dat was dan ook de eindstand – terwijl Onder-13 met 6-1 zegevierde tegen Flevo Boys.

Dat de uitslag in Amsterdam tegen DWS terecht was, daarover was volgens O17-trainer Kick Maatman vriend en vijand het eens. “Beide ploegen gaven weinig weg, maar creëerden ook weinig. Aan de bal was het zeker niet onze beste wedstrijd. Dan is het zaak in elk geval een punt te pakken en dat hebben we goed gedaan. In verdedigend opzicht speelden we prima. Maar jongens die normaal gesproken bepalend zijn, maakten nu het verschil niet. Daarin moeten we onszelf verbeteren en in balbezit meer brengen.”

In de tweede divisie D gaat Go Ahead Eagles Onder-13 minstens twee weken aan kop na de 6-1 overwinning in Wesepe tegen Flevo Boys. Waarbij aangetekend dat runner-up Cambuur Leeuwarden een wedstrijd minder heeft gespeeld en virtueel de eerste positie bezet. Trainer Uğur Yildirim liet tegen Flevo Boys vijf eerstejaars O13-junioren spelen, te weten Finn Steinvoort, Jorn Hekkert, Bruno van den Dungen, Jason Nieukoop en Brian Goudbeek. “Zij deden het ontzettend goed”, vond Yildirim. “Ook op trainingen laten ze het zien. Dit zijn de jongens die volgend seizoen de kar moeten trekken.” Over het vertoonde spel was de trainer ‘hartstikke tevreden’. “De jongens legden leuke aanvallen op de mat en werkten hard. Het voetbal was goed. Bovendien zit er vooruitgang in.”

Karakteristieken:
Tweede divisie A: DWS O17 – Go Ahead Eagles O17 0-0.
Tweede divisie D: Go Ahead Eagles O13 – Flevo Boys O13 6-1 (5-0). Milan Berenschot (4), Niels Jorna, Bruno van den Dungen.