Nieuws Algemeen

O14 en O15 verdedigen koppositie; O18 hoopt op bekerstunt

Er staan aankomend weekend – letterlijk – een handvol wedstrijden op het programma voor de Go Ahead Eagles Voetbalacademie. Alle jeugdelftallen zullen morgen in actie komen, met uitzondering van Onder-16. Het team van Jip Ellenbroek zal de ‘clash’ tegen Feyenoord niet morgen, maar aanstaande dinsdag (7 februari, 18:00 uur) spelen op sportpark Zuiderlaan in Twello.

O14 en O15 verdedigen hun koppositie tegen respectievelijk SC Cambuur O14 en Willem II O15. Beide teams zijn goed aan de nieuwe voorjaarscompetitie begonnen en willen die lijn doorzetten in het hoge noorden en in Tilburg. Voor het jongste jeugdteam, Onder-13, staat er eveneens een wedstrijd tegen Willem II op het programma. Zij zullen er vanaf 11:30 uur op sportpark Zuiderlaan in Twello alles aan doen om de eerste plek in Divisie 5A van de jonge Tricolores over te nemen. Onder-18 staat een lastige kluif te wachten. In Eindhoven zal de O18 van PSV de volgende horde zijn in het bekertoernooi, waarin eerder ADO Den Haag met 2-0 werd verslagen. Het team van Jeroen Spies, dit kalenderjaar nog ongeslagen, werd vorig jaar uitgeschakeld door AZ O18, de latere winnaar van het toernooi. Onder-21 neemt het – net als het eerste elftal – op tegen NEC. Eerder dit seizoen werd er in Nijmegen tijdens de najaarscompetitie met 2-1 verloren, maar in eigen huis was de ploeg van trainer Martijn Jongbloed de Nijmegenaren met 3-1 de baas.

Go Ahead Eagles O15 Sc Heerenveen O15 (6)

Er werd in 2023 pas één wedstrijd verloren door de jeugdafdeling van Go Ahead Eagles. Een mooi begin van de voorjaarscompetitie, die dit weekend hopelijk een positief vervolg krijgt. Alle aanvangstijdstippen van de verschillende jeugdwedstrijden zijn via deze link te bekijken.

Fotografie: Rick Janssen

Terug naar overzicht
Gae Website Popup