Nog geen plannen voor morgen (zaterdag)? Ga dan naar sportpark Zuiderlaan in Twello om Go Ahead Eagles Onder-15 te steunen tijdens de kampioenswedstrijd tegen Quick Boys O15. Ook de andere drie jeugdteams van Go Ahead Eagles komen morgen weer in actie: Onder-13 trapt om 11:00 uur in Twello af tegen Spartaan ’20 O13; O19 en O17 spelen een uitwedstrijd.

DEM O19 – Go Ahead Eagles O19

Tweede Divisie A (15:00 uur, sportpark Adrichem, Beverwijk)

De eerste selectie speelt zondag om 12:15 uur een uitwedstrijd tegen Telstar. Plaats van bestemming: Velsen-Zuid. De dag ervoor, op zaterdagmiddag, speelt Go Ahead Eagles Onder-19 een uitwedstrijd in het nabijgelegen Beverwijk, waar DEM O19 de tegenstander is. De ploeg van Erik Zandstra verloor vorige week onterecht de topper tegen SC Cambuur Onder-19 (1-2) en heeft morgenmiddag dus wat recht te zetten. Waar Go Ahead Eagles O19 op de vijfde plaats staat in de Tweede Divisie A, daar vinden we DEM O19 terug op negende plaats met zes punten achterstand op de formatie van Zandstra.

Tekst gaat verder onder foto.

Drachtster Boys O17 – Go Ahead Eagles O17

Tweede Divisie A (10:45 uur, sportpark Drachtster Bos, Drachten)

Net als Onder-19 speelde Go Ahead Eagles Onder-17 vorig weekend ook een wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van SC Cambuur. De manschappen van Uğur Yildirim wonnen met 1-0 van de Friezen en zaterdagochtend staat er voor zijn team een wedstrijd tegen de provinciegenoot van de Leeuwarders op het programma.

Om 10:45 uur trappen Drachtster Boys O17 en Go Ahead Eagles O17 af op sportpark Drachtster Bos voor hun onderlinge duel. Go Ahead Eagles Onder-17 staat aan kop in de Tweede Divisie A met één punt voorsprong op Hollandia Onder-17. Drachtster Boys staat op de negende plaats met slechts zes punten uit zeven wedstrijden. De teller bij Go Ahead Eagles Onder-17 staat op zestien punten na zeven wedstrijden.

Go Ahead Eagles O15 – Quick Boys O15

Eerste Divisie-laag (13:00 uur, sportpark Zuiderlaan, Twello)

Inwoners van Twello opgelet! Er is een reële mogelijkheid dat het ‘We Are The Champions’ morgenmiddag door de speakers van sportpark Zuiderlaan knalt en in de wijde omtrek te horen is. De kans is namelijk aanzienlijk dat Go Ahead Eagles Onder-15 kampioen wordt in de Eerste Divisie-laag. Bij een overwinning op Quick Boys O15 komt het puntenaantal van Go Ahead Eagles O15 na elf wedstrijden op 31 te staan en dan is – gezien de achterstand van de achtervolgers op de ploeg van Tristan Berghuis – het kampioenschap een feit.

De cijfers van Go Ahead Eagles Onder-15 liegen er niet om: negen van de tien wedstrijden werden gewonnen en in die tien duels was O15 maar liefst 41 keer trefzeker. Alleen in de uitwedstrijd tegen Quick Boys (3-3 gelijkspel) liet Go Ahead Eagles O15 dit seizoen punten liggen. Zaterdagmiddag krijgt de ploeg van Berghuis dus een nieuwe kans om dit keer wél te winnen van de Zuid-Hollanders. Mocht dit gebeuren, dan mag direct na het duel het ‘We Are The Champions’ worden ingestart.

Tekst gaat verder onder foto.

Go Ahead Eagles O13 – Spartaan ’20 O13

Eerste Divisie-hoog (11:00 uur, sportpark Zuiderlaan, Twello)

De spelers van Go Ahead Eagles Onder-13 kunnen een eventueel kampioenschap van Go Ahead Eagles Onder-15 zaterdagmiddag live aanschouwen, want het jongste Eagles-jeugdteam speelt twee uur eerder tegen Spartaan ’20 O13. De ploeg van Jip Ellenbroek staat op een zevende plaats in de Eerste Divisie-hoog, maar door de overwinning van vorige week op FC Volendam O13  (0-1), bedraagt de achterstand op nummer zes Alphense Boys O13 nog maar twee punten. Spartaan ’20 staat nog onder Go Ahead Eagles Onder-13. De club uit Rotterdam staat op de laatste plaats met vier punten uit tien wedstrijden.