Nieuws Algemeen

O16 reist af naar Varkenoord; thuisduel voor ongeslagen O13

De jeugdteams van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie trappen de lente morgen (zaterdag 25 maart) af met een aantal interessante wedstrijden. Het doel is de goede resultaten van vorige week door te zetten. Alleen Onder-21 speelt dit weekend niet in competitieverband en zal volgende week weer in actie komen.

Op het hoogste niveau van Nederland hoopt Onder-16 morgen Feyenoord O16 te kunnen verrassen op sportpark Varkenoord (aanvang 13:00 uur). Eerder dit seizoen eindigde de ontmoeting tussen de manschappen van Jip Ellenbroek en Feyenoord O16 in een gelijkspel: 1-1. De Rotterdammers, die onder meer getraind worden door de oud-internationals Robin van Persie en Ibrahim Afellay, werden in de najaarscompetitie tweede en op die positie staan ze momenteel ook in Divisie 1A.

Voor Onder-15 is de wedstrijd tegen hekkensluiter De Graafschap O15 morgen een echt zespuntenduel. Een overwinning in Doetinchem zou voor wat lucht zorgen voor de mannen van Mustafa Aygun. Het laatst behaalde punt van Onder-15 was nota bene tegen De Graafschap O15, toen er niet werd gescoord: 0-0. Bij het duel van morgen zal om 12:30 uur afgetrapt worden op sportpark De Bezelhorst in Doetinchem. 

Onder-13 neemt het om 11:30 uur in eigen huis (sportpark Zuiderlaan in Twello) op tegen De Graafschap O13-2. Ook in Divisie 5A zijn de Superboeren een laagvlieger. Daarentegen doen de jongste rood-gele talenten het stukken beter. Met 18 uit 6 staat de ploeg van Bram Meuwissen bovenaan. Eerder deze voorjaarscompetitie werd er met 1-3 gewonnen van de tegenstander van morgen, maar de balans over het hele seizoen is in evenwicht (één keer winst, één keer gelijk, één keer verlies). 

Go Ahead Eagles O13 Fc Twente Heracles O13 (3) Rick Janssen

Onder-14 gaat morgen op bezoek bij een tegenstander waartegen dit seizoen goed wordt gepresteerd. Op de Oude Meerdijk is FC Emmen O14 de volgende opponent. De twee jeugdteams troffen elkaar dit seizoen al drie keer eerder en drie keer trokken de mannen van Peter Vogel aan het langste eind. FC Emmen O14 staat op een voorlaatste plaats in Divisie 3A, maar is wel de enige ploeg die koploper SC Cambuur O14 wist te kloppen (0-3). Onder-14 staat op de derde plaats en strijdt nog altijd mee om het kampioenschap. Voor Onder-18 wacht morgen dezelfde tegenstander als afgelopen zaterdag. Dit keer reizen de rood-gelen af naar Limburg voor het duel met VVV-Venlo O18. De equipe van Jeroen Spies won afgelopen zaterdag nipt met 1-0, waardoor het op de tweede plaats staat in Divisie 3A. Willem II O18 – dat met twee wedstrijden en negen punten meer bovenaan staat – lijkt hard op weg naar de titel, maar met nog acht wedstrijden te gaan is alles nog mogelijk voor O18. De aftrap zal om 15:00 uur plaatsvinden op het jeugdcomplex van VVV-Venlo.

Go Ahead Eagles O14 Sc Cambuur O14 (3) Rick Janssen

De verrichtingen van alle jeugdteams van Go Ahead Eagles zijn te volgen via het Twitter-account van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie.

Terug naar overzicht