De wedstrijden volgen elkaar in rap tempo op voor de selectiespelers van Go Ahead Eagles. Zondagmiddag speelde Go Ahead Eagles het uitduel bij Almere City FC (1-1). De spelers die gisteren niet in de basisploeg van Jack de Gier begonnen, speelden vandaag met Jong Go Ahead Eagles in een oefenwedstrijd met 2-2 gelijk tegen Jong NEC. 

Het team van Kick Maatman kwam op sportpark De Muggert in Wesepe al na vijf minuten op een 0-1 achterstand. Twintig minuten later legde de Nijmeegse beloftenploeg voor de tweede keer de bal in het netje. Vervolgens werd er niet meer gescoord tot het rustsignaal van de scheidsrechter. “Over de eerste helft ben ik ontevreden”, vertelde Maatman na het duel. “Ons spel was niet helemaal op elkaar afgestemd, maar dat komt misschien ook doordat we in een iets andere samenstelling speelden. Voor rust misten we een stukje agressie.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Dennis Bresser)

Een paar minuten na de thee, toen Gino Bosz en Alexander Bannink vervangen waren door respectievelijk Boyd Lucassen en Maarten Pouwels, maakte Jong Go Ahead Eagles de aansluitingstreffer. Antoine Rabillard was de gevierde man bij de ploeg van Maatman. Het was Adrian Edqvist die Jong Go Ahead Eagles met een ‘streep’ in de bovenhoek uiteindelijk nog de verdiende gelijkmaker bezorgde. “De tweede helft speelden we beter. Na de rust lukte het ons om NEC meer onder druk te zetten en waren we de bovenliggende partij. We hadden zelfs ook nog kunnen winnen”, aldus Maatman.

Perspectief

Hoewel het slechts een vriendschappelijk potje betrof, is Go Ahead Eagles nog steeds ongeslagen dit seizoen.”Die reeks willen we zo lang mogelijk voortzetten. We boeken het hele seizoen al goede resultaten en de laatste weken gebeurde dat ook nog eens met goed voetbal. Dat biedt perspectief voor de komende periode”, besluit de trainer van Jong Go Ahead Eagles en assistent-trainer van het eerste elftal.

Jong Go Ahead Eagles – Jong NEC 2-2 (0-2)
Doelpunten Jong Go Ahead Eagles: Adrian Edqvist, Antoine Rabillard

Jong Go Ahead Eagles: Lars Jansen; Jarno van den Bos (Olaf Kok), Julius Bliek, Gino Bosz (Boyd Lucassen), Joran Swart; Max Leeflang, Alexander Bannink (Maarten Pouwels), Zakaria Eddahchouri; Adrian Edqvist, Antoine Rabillard, Samuel Wakana.


(Foto: Dennis Bresser)