Geen competitieverplichtingen deze zaterdag voor de drie junioren-elftallen van Go Ahead Eagles. Wel drie alleraardigste oefenpotjes op vreemde bodem.

De A1 reist af naar Flevoland om het op te nemen tegen Almere City FC A1, koploper in de eerste divisie laag, het derde niveau voor A-junioren in Nederland. Een mooie uitdaging voor de ploeg uit Deventer, die soeverein aan de leiding gaat in divisie 4G. Een maand geleden won de roodgele equipe van trainer Harry Decheiver overtuigend een oefenwedstrijd tegen De Graafschap A1 (2-0), dat in dezelfde competitie speelt als Almere City. Aftrap in het Almere City FC Stadion: 15.00 uur.

Voor B1-trainer Kick Maatman wordt het een weerzien met oude bekenden. Zijn team speelt in Raalte tegen Rohda B1. Maatman was tussen 2010 en 2014 hoofdtrainer van de club uit de hoofdklasse. De wedstrijd van zaterdag wordt een clash tussen de koploper uit de vierde divisie G (GA Eagles) en de nummer één uit de hoofdklasse K. Aftrap op sportpark Tijenraan: 12.30 uur.

De C1 van trainer Jochem de Weerdt – nog altijd tweede in de tweede divisie D – neemt het op tegen Sparta Nijkerk C1, nummer drie in de hoofdklasse M. Hoe laat de aftrap wordt genomen op Sportpark De Ebbenhorst is nog niet bekend.