Oefenzege voor Go Ahead Eagles tegen talenten van Borussia Dortmund: 2-4

Go Ahead Eagles heeft vanmiddag een oefenwedstrijd gewonnen van Borussia Dortmund onder-23. Na een snelle achterstand wist de ploeg van René Hake zich toch nog te herstellen en een knappe oefenzege te boeken: 2-4.

Het basiselftal van Go Ahead Eagles bestond voornamelijk uit spelers die afgelopen zondag tegen FC Emmen als wisselspeler op de bank waren gestart en/of net weer hersteld zijn van blessures. De talenten van Borussia Dortmund startten erg scherp aan de wedstrijd, wat binnen de minuut al resulteerde in een achterstand voor Go Ahead Eagles: Lion Semic wist de bal achter Erwin Mulder te werken: 1-0. Acht minuten later was het wéér Lion Semic die een gaatje in de defensie van Go Ahead Eagles wist te vinden en daarmee de 2-0 op het scorebord zette. Na deze moeizame openingsfase kwam de ploeg van René Hake langzaamaan wat beter in de wedstrijd, wat gelijk ook tot een aantal kansen wist te leiden. Sylla Sow was in de 24e minuut op aangeven van Aventis Aventisian dicht bij de aansluitingstreffer. Lotka, de doelman van de Duitsers, wist de bal echter uit het doel te houden. Niet veel later was het dan tóch raak. De onlangs van een blessure teruggekeerde Gerrit Nauber wist raak te koppen uit een hoekschop van Justin Bakker: 2-1. Op enkele kleine kansjes voor Sow en Berden na, werd er geen gevaar meer gesticht in de eerste helft. Beide teams zochten de kleedkamer dus op met een 2-1 tussenstand.

Whatsapp Image 2022 09 22 At 2.59.13 Pm (3)

De tweede helft, met invaller Xander Blomme binnen de lijnen, begon spectaculair. Het was buitenspeler Jahnoah Markelo die doelman Marcel Lotka binnen één minuut tot tweemaal toe tot een uiterste krachtinspanning wist te dwingen. Beide schoten werden echter gekeerd door de jonge doelman. Drie minuten later was het alsnog raak voor Go Ahead Eagles. Een mooie combinatie belandde via Rashaan Fernandes en Aventis Aventisian voor de voeten van Martijn Berden, die vervolgens eenvoudig binnen wist te schuiven: 2-2. In de zestigste minuut begon het grote wisselen aan de kant van Go Ahead Eagles. Een hoop basisspelers van afgelopen zondag maakten vandaag dus ook hun minuten. In de 71e minuut was het dan ook één van die basisspelers die Go Ahead Eagles op voorsprong wist te zetten. Het was een aanval uit het boekje; de crosspass van Willum Willumsson kwam terecht bij aanvoerder Bas Kuipers, die de bal op zijn beurt terug besloot te leggen op Bobby Adekanye. Laatstgenoemde twijfelde niet en schoot de 2-3 binnen! In de 78e minuut viel er nóg een doelpunt te noteren. Het was Finn Stokkers die er vandoor was met de bal en oog had voor mede-spits Isac Lidberg. De Zweed had vervolgens alle tijd en ruimte om doeltreffend uit te halen: 2-4!

Dsc00599

Dit bleek tevens de eindstand in Dortmund. Een knappe comeback dus van Go Ahead Eagles, dat na een snelle 2-0 achterstand tóch nog vier keer wist te scoren. De volgende officiële wedstrijd staat over ruim een week op het programma, dan reizen we af naar Amsterdam voor de ontmoeting met Ajax.

Wedstrijdstatistieken

Borussia Dortmund U23 – Go Ahead Eagles 2-4 (2-1)
1’ Lion Semic 1-0
9’ Lion Semic 2-0
30’ Gerrit Nauber 2-1
51’ Martijn Berden 2-2
71’ Bobby Adekanye 2-3
78’ Isac Lidberg 2-4

Gele kaart: Bjarne Pudel (Borussia Dortmund U23), Gerrit Nauber (Go Ahead Eagles)

Borussia Dortmund U23: Marcel Laurenz Lotka; Felix Passlack, Mario Suver (60’ Dennis Lütke Frie), Bjarne Pudel, Ole Pohlmann; Göktan Gürpüz (60’ Timo Bornemann), Aday Ercan, Marco Hober; Lion Semic (76’ Valentino Vermeulen), Moritz Broschinski, Jayden Jezairo Braaf (55’ Ted-Jonathan Tattermusch)

Go Ahead Eagles: Erwin Mulder; Pim Saathof (60’ Mats Deijl), Gerrit Nauber (60’ Jamal Amofa), Justin Bakker (60’ Jay Idzes), Aventis Aventisian (60’ Bas Kuipers); Jahnoah Markelo (60’ Willum Willumsson), Tesfaldet Tekie (60’ Evert Linthorst), Enric Llansana (46’ Xander Blomme), Rashaan Fernandes (60’ Bobby Adekanye); Martijn Berden (52’ Finn Stokkers), Sylla Sow (60’ Isac Lidberg).

Fotografie: Rick Janssen