Oefenreeks beëindigd met doelpuntrijke wedstrijd tegen KFC Uerdingen

Met een besloten oefenwedstrijd tegen KFC Uerdingen heeft Go Ahead Eagles vandaag definitief een punt gezet achter de serie oefenduels ter voorbereiding op seizoen 2022/2023. Er vielen vanmiddag zeven doelpunten tijdens de twaalfde voorbereidingswedstrijd, die uitmondde in een 3-4 nederlaag.

Al na vijf minuten keek Go Ahead Eagles tegen een 0-1 achterstand aan. De eerste uitbraak van KFC Uerdingen leidde tot de openingstreffer van Alexander Lipinski. De vuisten van Eagles-doelman Sven Jansen voorkwamen vervolgens dat de Duitse opponent in de beginfase ook de tweede treffer mocht begroeten toen Levan Kenia op doel schoot. Semir Ozturk tekende na een half uur spelen voor het grootste doelgevaar van Eagles-zijde in de eerste helft. Zijn schuiver van afstand scheerde rakelings langs de paal. In het eerste kwartier na rust konden er drie doelpunten bijgeschreven worden. Eerst waren het de Duitsers die scoorden via Pascale Talarski: 0-2. Vervolgens was het Martijn Berden die in de 53e en 57e minuut twee keer het eindstation was van een goede Eagles-aanval en de score gelijktrok: 1-2 en 2-2. Een tweede doelpunt van Talarski zorgde ervoor dat Go Ahead Eagles in de 64e minuut opnieuw tegen een achterstand aankeek (2-3), maar het was wederom Berden die dertien minuten voor tijd voor de gelijkmaker tekende. De aanvaller zag hoe zijn strafschop werd gekeerd door de Duitse doelman, maar benutte vervolgens wel de rebound: 3-3.

Go Ahead Eagles Jong Fc Utrecht (1)

Dat Go Ahead Eagles alsnog met een nederlaag van het veld stapte, viel toe te schrijven aan Maximilian Funk. De Duitser mikte de bal richting de kruising en zag zijn poging via de onderkant van de lat over de doellijn stuiteren, waardoor hij de eindstand op 3-4 bepaalde.

Wedstrijdkarakteristieken

Go Ahead Eagles – KFC Uerdingen 3-4 (0-1)
5’ Alexander Lipinski 0-1
50’ Pascale Talarski 0-2
53’ Martijn Berden 1-2
57’ Martijn Berden 2-2
64’ Pascale Talarski 2-3
77’ Martijn Berden 3-3
83’ Maximilian Funk 3-4

Go Ahead Eagles: Sven Jansen; Cas Radstake (46’ Emre Öztas), Pim Saathof, Justin Bakker, Aventis Aventisian; Semir Ozturk, Robbin Weijenberg, Stan ter Haar, Gijs Steinfelder; Martijn Berden, Milan Berenschot.

Fotografie: Carlo Bruil