Eerste Selectie

Ogechika Heil: ‘Samen met supporters nagenoten’

Go Ahead Eagles zorgde vandaag voor grote euforie in Deventer en omstreken door voor de tweede keer dit seizoen de IJsselderby te winnen. Een laat doelpunt van Philippe Rommens deed de Zwollenaren uiteindelijk de das om in het MAC³PARK Stadion. Door de blessure van Luuk Brouwers mocht Ogechika Heil vandaag aan de aftrap verschijnen.

“Het is echt een fantastisch gevoel om in Zwolle te winnen”, vertelt de vleugelaanvaller. “Ik ben ongelofelijk blij met het resultaat, niet in de minste plaats voor de supporters van Go Ahead Eagles. Je speelt deze wedstrijd echt voor hen, dus ik ben blij dat we onze supporters deze overwinning hebben kunnen geven. En ook gezien de ranglijst zijn deze punten natuurlijk extra lekker. Aanstaande vrijdag tegen Willem II is het aan ons om dit goede gevoel opnieuw om te zetten in een goed resultaat.” De ploeg van Kees van Wonderen kwam sterk uit de startblokken tegen PEC Zwolle en creëerde – mede dankzij de energie van Heil – al snel een aantal goede mogelijkheden. “We wisten dat het een vechtwedstrijd zou worden en dat zij vanaf het begin wilden pressen om zo kansen te creëren. Toch hebben we vanaf het begin ons eigen spel gespeeld en veel energie in de wedstrijd gestoken. Ook maakten we veel gebruik van lange ballen achter de verdediging om zo onze diepgaande spelers in stelling te brengen.”

Netherlands: Pec Zwolle Vs Go Ahead Eagles

Zeker in de eerste helft was te zien dat Heil zich thuis voelde in het strijdplan van Kees van Wonderen. “Ja, ik zat voor mijn gevoel goed in de wedstrijd en wilde door veel energie in de wedstrijd te leggen ons team helpen om kansen te creëren.”

In de tweede helft kwam PEC Zwolle – na het doorvoeren van een aantal wissels – beter in de wedstrijd. Toch wisten de Deventenaren stand te houden in Zwolle. Heil: “De tweede helft was een stuk moeilijker voor ons en kwamen we wat meer onder druk te staan. In de rust zagen we dat ook min of meer aankomen, aangezien zij natuurlijk een goed resultaat moesten halen. Ze speelden daardoor ook een stuk aanvallender en creëerden een aantal goede kansen, maar ik denk dat we ons uiteindelijk goed staande hebben gehouden. Aan het einde zie je dat er veel ruimte komt door hun aanvallende spel en daar hebben we in de extra speeltijd perfect gebruik van gemaakt.”

Netherlands: Pec Zwolle Vs Go Ahead Eagles

De volgende wedstrijd speelt Go Ahead Eagles aanstaande vrijdag in eigen huis tegen Willem II; vandaag was het feest in Deventer nadat ook de Zwolse editie van de IJsselderby drie punten had opgeleverd. “Komende vrijdag hebben we weer een belangrijke wedstrijd voor de boeg, maar vandaag hebben we even nagenoten en dit speciale moment in De Adelaarshorst gevierd met onze fans”, besluit Heil.

Fotografie: Erik Pasman

Terug naar overzicht