Eerste Selectie

Oliver Edvardsen helpt Go Ahead Eagles langs FC Emmen: 2-0

Go Ahead Eagles heeft de overwinning op FC Volendam van vorige week vrijdag een uitstekend vervolg weten te geven. Directe concurrent FC Emmen werd vanmiddag met 2-0 teruggestuurd naar Drenthe. Oliver Edvardsen tekende voor beide doelpunten en was daarmee de grote man aan Eagles-zijde.

Een druilerige Adelaarshorst was vanmiddag het decor voor de zevende competitiewedstrijd van het seizoen. Na de overwinning van één week eerder tegen FC Volendam, kon de ploeg van René Hake met veel vertrouwen toewerken naar deze belangrijke wedstrijd. De IJslander Willum Willumsson en verdediger Jamal Amofa namen de plekken in van respectievelijk Enric Llansana en Justin Bakker. Op het vroege aanvangstijdstip van 12:15 uur liet Serdar Gözübüyük het startsignaal klinken.

Beide ploegen leken moeite te hebben om écht het initiatief te nemen in de openingsfase. De eerste kans viel dan ook pas in de 17e minuut te noteren. Het was Jari Vlak die vanaf randje zestien besloot uit te halen, waarop Jeffrey de Lange reddend kon optreden. Twee minuten later kon de eerste doelpoging van Go Ahead Eagles genoteerd worden. De kopbal van Willumsson miste echter nét de goede richting. Tien minuten daarna was het Isac Lidberg die werd weggestuurd in de diepte. De aanname van de Zweed was echter niet secuur genoeg, waardoor hij de één-op-één-kans niet kon benutten. Kort daarop was het Oliver Edvardsen die wél koel bleef oog in oog met FC Emmen-goalie Eric Oelschlägel. Met een prachtige lob bracht de Noorse buitenspeler zijn team op voorsprong: 1-0! Amper twee minuten later was het wéér Edvardsen die maar eens besloot om uit te halen van grote afstand. Oelschlägel had overduidelijk moeite met het schot en wist de bal ternauwernood uit zijn doel te houden.

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Fc Emmen

Ook in de tweede helft bleef de regen met bakken uit de hemel vallen. Oliver Edvardsen zal zich klaarblijkelijk erg hebben thuis gevoeld in deze barre omstandigheden, want in de 57e minuut wist hij het net wéér te vinden. Op aangeven van rechtsback Mats Deijl wist de kleine buitenspeler de voorsprong te verdubbelen: 2-0! Het gaf de thuisploeg duidelijk een ontzettende boost, wat terug te zien was in het getoonde voetbal en de strijdlust. In de 70e minuut kwam Martijn Berden binnen de lijnen. Een mooi moment voor de aanvaller, die na lang blessureleed zijn eerste minuten van het seizoen mocht maken. De eveneens ingevallen Sylla Sow dacht tien minuten later de 3-0 binnen te schieten. Zijn prachtige afronding én eerste doelpunt in dienst van Go Ahead Eagles werd echter afgekeurd met behulp van de videoscheidsrechter. Het mocht de goede sfeer in De Adelaarshorst echter niet drukken. Na vijf minuten blessuretijd werd er een einde gemaakt aan de wedstrijd en kon Go Ahead Eagles, na de overwinning van vorige week, wéér drie punten bijschrijven!

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Fc Emmen

WEDSTRIJDSTATISTIEKEN

Go Ahead Eagles – FC Emmen 2-0 (1-0)
31’ Oliver Edvardsen 1-0
57’ Oliver Edvardsen 2-0

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük
Toeschouwers: 9.623
Gele kaart:  Evert Linthorst, Jamal Amofa (beiden Go Ahead Eagles), Keziah Veendorp, Lucas Bernadou (beiden FC Emmen)

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Jamal Amofa, Jay Idzes, Bas Kuipers; Willum Willumsson (70’ Sylla Sow), Evert Linthorst, Philippe Rommens, Oliver Edvardsen (79’ Tesfaldet Tekie); Bobby Adekanye (70’ Martijn Berden), Isac Lidberg.

FC Emmen: Eric Oelschlägel; Keziah Veendorp (46’ Mohamed Bouchouari), Miguel Araujo, Jeroen Veldmate, Lorenzo Burnet (71’ Jasmin-Amin Assehnoun); Lucas Bernadou (88’ Michaël Heylen), Jari Vlak (71’ Julius Dirksen), Mark Diemers; Rui Mendes, Richairo Živković (71’ Fernando Pacheco), Ole Romeny.

Fotografie: Erik Pasman

Terug naar overzicht