Nieuws Algemeen

Onder-15 blaast stoom af tegen Spartaan’20 O15

Na een aantal achtereenvolgende nederlagen heeft Go Ahead Eagles Onder-15 gisteren de weg omhoog weer gevonden. Door een 5-1 zege op Spartaan ’20 O15 deed de ploeg afstand van de laatste plaats in Divisie 2A. Onder-14 deed wat het moest doen in de strijd om het kampioenschap en won eveneens. De bovenbouwteams van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie slaagden er daarentegen niet in om te winnen.

Onder-15 maakte korte metten met Spartaan’20 O15 uit Rotterdam: 5-1. Hierdoor draagt de ploeg niet meer de rode lantaarn in Divisie 2A en klom het naar een ‘veilige’ zesde plek. Na een kwartier stond er al een comfortabele 2-0 voorsprong op het scorebord door twee doelpunten van Jayden Jankie, al maakte Spartaan’20 O15 voor rust nog wel de aansluitingstreffer: 2-1. Na rust werd aan alle illusies op Rotterdams resultaat een einde gemaakt. Levi Berkhoff tekende voor zowel de 3-1 als de 4-1 en ook Preston Okoro deed nog een duit in het zakje door een penalty te benutten: 5-1. Onder-18 gaf in een spektakelstuk een 3-1 voorsprong weg en verloor met 3-4 van NEC O18. Na een snelle 0-1 achterstand keerden doelpunten van Leon Opdam, Bjorn Jansen en Donte Apinsa aanvankelijk het tij (3-1). Door drie tegentreffers liep de wedstrijd in de tweede helft echter in de soep voor de mannen van Jeroen Spies. Door de nederlaag staat Onder-18 nu op de derde plaats in Divisie 3A.

Go Ahead Eagles O18 Nec O18 (1) Rick Janssen

Onder-14 bleek te sterk voor FC Volendam O14: 2-0. De ploeg van Peter Vogel liet daardoor geen steek vallen in de strijd om de titel. Aangezien ook alle drie concurrenten hun wedstrijd wonnen, veranderde er weinig op de ranglijst. Samen met sc Heerenveen O14 staat Go Ahead Eagles O14 op basis van verliespunten bovenaan in Divisie 3A. De laatste wedstrijd van het seizoen is tegen de Friezen, wat daardoor wel eens een heel belangrijk duel kan worden. Onder-21 heeft – met de nodige pijn en moeite – zijn ongeslagen reeks en de koppositie in Divisie 2A behouden. Door een doelpunt in extremis van Robbin Weijenberg hield Onder-21 een punt over aan het duel met nummer drie SC Heerenveen O21: 1-1. Daar zag het aanvankelijk –  na de rode kaart aan Eagles-zijde kort voor rust – nog niet naar uit. Desalniettemin gaven de mannen van Martijn Jongbloed zich niet gewonnen en bleven – zelfs nadat de Friezen in de 67e minuut op een 0-1 voorsprong waren gekomen – strijden tot het eind. Onder-21 heeft twee punten voorsprong op naaste achtervolger SC Cambuur O21.

Go Ahead Eagles O21 Sc Heerenveen O21 (1) Rick Janssen

Onder-16 greep naast de koppositie op het hoogste niveau in Nederland. Daarvoor moest het winnen op bezoek bij hekkensluiter FC Utrecht O16, maar daar slaagden de rood-gele talenten in de Domstad niet in: 3-2. Kaid Becker en Diego Wagimin schoten hun ploeg tot twee keer toe op voorsprong, maar door twee tegentreffers in het laatste kwartier keerden Jip Ellenbroek en zijn mannen met lege handen terug naar Deventer. Onder-16 blijft daardoor op een vijfde plaats staan in Divisie 1A.

Fotografie: Carlo Bruil (foto bovenaan) / Rick Janssen