Nieuws Algemeen

Onder-15 grijpt strohalm; Onder-13 bijna kampioen

De twee wedstrijden die vandaag op het programma stonden voor de Go Ahead Eagles Voetbalacademie, kenden beide een succesvolle afloop. Zowel Onder-13 als Onder-15 won zijn duel, maar voor beide jeugdelftallen stond er wel een andere inzet op het spel.

In de strijd om lijfsbehoud slaagde Onder-15 erin om een belangrijke zege te boeken. Op eigen veld was het met 3-2 te sterk voor Alphense Boys O15, de nummer 2 van Divisie 2A. Na een vroege voorsprong ging de ploeg van O15-trainer Patrick Kieftenbelt rusten met een 1-1 stand. In de tweede helft slaagden topscorer Jayden Jankie – die voor zijn elfde treffer van het seizoen tekende – en Levi Berkhoff erin om Onder-15 op een 3-1 voorsprong te zetten, waarna de zege ondanks een Alphense tegentreffer niet meer in gevaar kwam. Door de overwinning kwam O15 op veertien punten uit twaalf wedstrijden en liep het drie punten uit op de voornaamste concurrent SC Heerenveen O15, dat op een degradatieplek staat. In de wetenschap dat Go Ahead Eagles O15 het nog tegen de Friezen opneemt in de laatste wedstrijd van het seizoen, belooft het nog een spannend competitieslot te worden voor Kieftenbelt en zijn manschappen.

Go Ahead Eagles O15 Alphense Boys O15 (1)

Onder-13 had vooraf een moeilijke wedstrijd verwacht tegen FC Groningen O13. De noorderlingen, waar nog niet tegen gespeeld was dit seizoen, staan op de tweede plaats en wonnen negen van de elf wedstrijden. Toch bleken de talenten van Bram Meuwissen wederom te sterk voor het niveau waarop het in de voorjaarscompetitie uitkomt, want ook de leeftijdsgenoten van FC Groningen werden moeiteloos opzij gezet: 1-6. Mason Smith, Kieran Berden, Sven Berkhoff en Esad Deniz scoorden allen. Liam Knijff maakte er, net als vorige week, twee.

Het kampioenschap in Divisie 5A kan Onder-13 bijna niet meer ontgaan. In de laatste drie wedstrijden van het seizoen moet het nog minimaal één punt behalen. Met een perfect score van 33 punten uit 11 wedstrijden zijn de rood-gele talenten bovendien ook hard op weg om het maximale aantal punten te halen dat mogelijk is.

Fc Groningen O13 Go Ahead Eagles O13 (1)
Terug naar overzicht