Onder-16 dwingt als derde jeugdteam promotie af

Er stond vandaag het nodige op het spel voor vier van de vijf jeugdteams die vandaag in actie kwamen. Onder-18 en Onder-16 streden voor promotie naar respectievelijk Divisie 3 en Divisie 2, terwijl Onder-21 en Onder-15 – beide reeds gepromoveerd naar Divisie 2 – kampioen konden worden op de laatste speeldag van de najaarscompetitie.

Op sportpark De Zunnebargh in Diepenveen stond voor Go Ahead Eagles Onder-18 de promotiekraker tegen koploper FC Den Bosch O18 op het programma in Divisie 4B. In de wetenschap dat alleen de kampioen zou promoveren naar Divisie 3 wist Onder-18 – nummer 2 op de ranglijst met drie punten achterstand (maar een beter doelsaldo) – dat alleen een overwinning zou volstaan tijdens de laatste competitiewedstrijd van de najaarscompetitie.

Het waren echter de Bosschenaren die op voorsprong kwamen. Twee schoten resulteerden in twee doelpunten: 0-2. Kort voor rust deed Bruno van den Dungen iets terug namens het team van Tristan Berghuis: 1-2. In de tweede helft zorgde een nieuwe tegentreffer ervoor dat de voorsprong van FC Den Bosch O18 opnieuw werd vergroot naar een marge van twee: 1-3. Het bleek eveneens de eindstand te zijn, waardoor FC Den Bosch O18 als kampioen promoveert naar Divisie 3.

Go Ahead Eagles O18 Fc Den Bosch O18 (1)

Het reeds gepromoveerde Go Ahead Eagles Onder-15 ging vandaag op bezoek bij PEC Zwolle O15. Bij een zege wist de rood-gele koploper van Divisie 3A dat het kampioenschap een feit zou zijn. Go Ahead Eagles O15 kreeg echter drie tegentreffers te incasseren, waardoor het tegen een 3-0 achterstand aankeek. Vervolgens slaagde het team van Jip Ellenbroek er nog wel in om ook twee keer doel te treffen, maar een nederlaag kon niet meer worden afgewend: 3-2. Doordat de nummer 2 op de ranglijst – Spartaan ’20 O15 – vandaag wél won, werd Go Ahead Eagles O15 gepasseerd op de klassementsladder en ging het kampioenschap naar de Rotterdammers.

Voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard O16 wist Go Ahead Eagles Onder-16 al waar het aan toe was. Aangezien naaste concurrent Willem O16 eerder op de dag al met een zege van het veld was gestapt, móést het team van Uǧur Yildirim in Zuid-Limburg winnen om als nummer twee te promoveren naar Divisie 2. Het was een missie waarin Go Ahead Eagles Onder-16 glansrijk slaagde: 0-6. Al in de eerste helft kwam Onder-16 op een 0-3 voorsprong door een doelpunt van Yesser te Vrede en twee goals van Nesher Meulenbroek. Na rust kwamen daar nog twee doelpunten van Cem Eroglu en een treffer van Silvano Wild bij.

Twee weken geleden wist Go Ahead Eagles Onder-21 al promotie naar Divisie 2 veilig te stellen; vandaag kon in de wedstrijd tegen Alexandria ’66 O21 ook het kampioenschap in de wacht worden gesleept. Op sportpark De Zunnebargh in Diepenveen kwam het oudste jeugdteam van Go Ahead Eagles in de eerste helft op voorsprong via een doelpunt van Olaf Kok: 1-0. Kort voor rust maakten de Rotterdammers echter gelijk: 1-1. In de tweede helft maakte het team van Jouad Boufarra het verschil. Doelpunten van Thomas Meurs en Arantis Roep en twee goals van Olaf Kok bepaalden de eindstand op 5-1, waardoor Go Ahead Eagles zich tot kampioen van Divisie 3A kroonde.

Fortuna Sittard O16 Go Ahead Eagles O16 (1) Uitsnede

Het enige team waarvoor vandaag geen promotiebelangen op het spel stonden, was Go Ahead Eagles Onder-14. Het team van Mustafa Aygun – derde in Divisie 3A – ging op bezoek bij koploper FC Dordrecht O14. Door een doelpunt van de Dordtenaren in de tweede helft eindigde de wedstrijd in een 1-0 overwinning voor FC Dordrecht O14, dat daardoor kampioen werd van Divisie 3A.