Onder-18 kantelt wedstrijd en bekert verder

Het was gisteren niet alleen Matchday voor het eerste elftal van Go Ahead Eagles. Ook vier jeugdteams van de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding speelden na lange tijd eindelijk weer in officieel verband een wedstrijd. Met wisselend resultaat begonnen de jeugdelftallen met een bekerduel aan seizoen 2021/2022.

Sportpark Zuiderlaan in Twello was het toneel voor de bekerwedstrijd van Go Ahead Eagles Onder-13. Het jongste jeugdteam van de Voetbalopleiding trad aan tegen Ajax O13-2. Het team van trainer Martijn Jongbloed had het moeilijk tegen de jeugdige Amsterdammers en verloor met 0-5. Voor Go Ahead Eagles Onder-14 en Go Ahead Eagles Onder-16 stonden er uitwedstrijden in het bekertoernooi op het programma. Voor Onder-14 eindigde het bekertoernooi door een 3-0 nederlaag bij FC Groningen O14. Ook Go Ahead Eagles Onder-16 slaagde er niet in om de volgende bekerronde te halen. Op bezoek bij FC Volendam O16 werd met 5-1 verloren.

Beter verging het Go Ahead Eagles Onder-18, dat Willem II als tegenstander trof op sportpark Zuiderlaan. Middels een 4-1 zege werd plaatsing voor de volgende ronde van het bekertoernooi afgedwongen, maar gemakkelijk kwam de overwinning zeker niet tot stand.

Go Ahead Eagles O13 Ajax O13 2

De openingstreffer was in de eerste helft voor de Tilburgers, waarna O18-doelman Lars Groenendijk met een knappe redding een grotere achterstand voorkwam. In de tweede helft stelde Go Ahead Eagles O18 orde op zaken en werd alsnog de volgende bekerronde veilig gesteld door doelpunten van Milan Berenschot (twee keer), Jorn Hekkert en Robbin Weijenberg.