Onder-21 wint wederom en is nieuwe koploper

Onder-21 is vandaag geslaagd voor de moeilijke test tegen Vitesse O21. Het oudste jeugdteam van Go Ahead Eagles won met 1-2 en voert nu zelfs de ranglijst aan in Divisie 2A. Voor Onder-18 en Onder-16, die beide naar Brabant afreisden, was het vandaag een ander verhaal. Onder-13 won ook zijn achtste wedstrijd van de voorjaarscompetitie en bleef daardoor met een perfect score koploper van Divisie 5A.

Go Ahead Eagles Onder-21 deed zeer goede zaken door te winnen op bezoek bij Vitesse Onder-21. Milan Berenschot schoot zijn ploeg al snel op voorsprong, maar vlak voor rust liep Onder-21 tegen de Arnhemse gelijkmaker aan. Toch wist de ploeg van Martijn Jongbloed uiteindelijk aan het langste eind te trekken, doordat Jorn Smits in de 70e minuut opnieuw voor een voorsprong voor de rood-gelen zorgde: 1-2.

Door de zege klom Go Ahead Eagles O21 – mede dankzij het puntenverlies van SC Cambuur O21 – op naar de eerste plaats in Divisie 2A. Indien Onder-21 erin slaagt om die positie vast te houden tot het einde van het seizoen, dan speelt het oudste jeugdteam van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie na de zomer – net als dit seizoen al het geval is voor Onder-16 – op het hoogste niveau van Nederland.

Roda Jc O21 Go Ahead Eagles O21 (1) Rick Janssen Uitsnede

In Eindhoven speelde Onder-16 vandaag op datzelfde hoogste niveau tegen PSV O16. Waar het vorige week Feyenoord O16 nog verraste, daar kon het tegen de Eindhovenaren niet opnieuw voor een stunt zorgen. Na een 1-0 ruststand  deden de mannen van Jip Ellenbroek er in de tweede helft alles aan om nog een resultaat uit het vuur te slepen, maar in plaats daarvan scoorde PSV O16 nog twee keer: 3-0. Onder-16 bevindt zich in de middenmoot van Divisie 1A, waar het een comfortabele voorsprong heeft op de onderste plekken en nog alle aansluiting heeft met de Top-4. Onder-18 verloor in Tilburg de topper tegen koploper Willem II O18: 2-1. Door een snelle openingstreffer van Leon Opdam leek het een veelbelovende wedstrijd te worden voor de ploeg van Jeroen Spies. Helaas konden de Tilburgers de wedstrijd nog voor rust omdraaien door twee keer te scoren. Onder-18 – dat nog steeds de tweede plaats in Divisie 3A bezet – zag daardoor het verschil met Willem II O18 oplopen tot negen punten.

Go Ahead Eagles O16 Psv O16 Uitsnede

Onder-13 had vandaag geen moeite om VVV-Venlo / Helmond Sport O13 te verslaan: 0-4. Wederom waren het vier verschillende spelers die doel troffen voor het jongste jeugdteam van Go Ahead Eagles: Yuen Hu, Dani Hendriks, Robbin Koelewijn en Kieran Berden. Het is voor de ploeg van Bram Meuwissen wachten op de twee onderlinge wedstrijden tegen de andere titelkandidaat FC Groningen O13. Van de overige ploegen in Divisie 5A wist Onder-13 tot dusver (ruim) te winnen.