Komende zaterdag komen voor het eerst in dit kalenderjaar alle vier de jeugdteams van Go Ahead Eagles in actie. De drie oudste jeugdteams spelen een wedstrijd tegen hun leeftijdsgenoten van SC Cambuur. Voor Onder-13 staat de uitwedstrijd bij De Graafschap O13 op het programma.

SC Cambuur O19 – Go Ahead Eagles O19

Tweede Divisie A (11:40 uur, sportpark Kalverdijkje Noord, Leeuwarden)

Go Ahead Eagles Onder-19 speelt zaterdagochtend een uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van SC Cambuur. Niet alleen Onder-19 speelt dit weekend tegen de club uit Leeuwarden, want ook Onder-17 en Onder-15 nemen het zaterdag op tegen de talenten van de Friezen.

Tekst gaat verder onder foto.

 
Voor Go Ahead Eagles Onder-19 wordt de uitwedstrijd bij SC Cambuur O19 zeker geen gemakkelijke trip. De Leeuwarders staan bovenaan in de Tweede Divisie A en verspeelden pas twee keer punten. In Twello verloor Onder-19 eerder dit seizoen met 1-2 van de club uit de Friese hoofdstad; een slechte eerste helft zorgde er destijds voor dat Onder-19 puntloos bleef.

Zaterdagochtend kunnen de mannen van Lars Lambooij revanche nemen op de huidige koploper. Een overwinning in Leeuwarden zou de terugreis naar Overijssel in ieder geval een stuk prettiger maken voor Go Ahead Eagles Onder-19.

SC Cambuur O17 – Go Ahead Eagles O17

Tweede Divisie A (15:15 uur, sportpark Kalverdijkje Noord, Leeuwarden)

Ook voor Go Ahead Eagles Onder-17 staat een uitwedstrijd bij SC Cambuur op het programma. Om 15:15 uur trapt Onder-17 af op sportpark Kalverdijkje Noord in Leeuwarden. Voor de ploeg van Uǧur Yildirim is het pas de tweede competitiewedstrijd na de winterstop. Vorige week begon Go Ahead Eagles Onder-17 aan de tweede seizoenshelft met een 3-0 overwinning op Be Quick 1887 O17.

Tekst gaat verder onder foto.


 
De formatie van Yildirim staat bovenaan in de Tweede Divise A; Go Ahead Eagles Onder-17 verzamelde 28 van de 36 mogelijke punten. Zeeburgia O17, de runner-up, volgt op twee punten afstand. SC Cambuur Onder-17 staat op de vierde plaats in de Tweede Divisie A. De club uit Leeuwarden heeft zes punten achterstand op Go Ahead Eagles Onder-17.

Een kleine drie maanden geleden was het team van Yildirim in eigen huis met 1-0 te sterk voor de Leeuwarders. Stan ter Haar maakte destijds het enige doelpunt van de wedstrijd.

Go Ahead Eagles O15 – SC Cambuur O15

Eerste Divisie-hoog (13:00 uur, sportpark Zuiderlaan, Twello)

Van de vier jeugdteams van de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding speelt alleen Go Ahead Eagles Onder-15 aanstaande zaterdag  een thuiswedstrijd. Het team van trainer Tristan Berghuis neemt het op sportpark Zuiderlaan in Twello op tegen SC Cambuur O15.

Voor Onder-15, dat voor de winterstop kampioen werd van de Eerste Divisie-laag, betreft het de derde competitiewedstrijd in de Eerste Divisie-hoog. Daarin begonnen de manschappen van Berghuis medio januari met een overtuigende 5-1 thuiszege op AFC O15. De week daarop verloor Go Ahead Eagles Onder-15 in Nijmegen met 3-1 van NEC O15.

De aftrap van het competitietreffen met de leeftijdsgenoten van SC Cambuur, dat de eerste twee duels gelijkspeelde, is om 13:00 uur.

Tekst gaat verder onder foto.

De Graafschap O13 – Go Ahead Eagles O13

Eerste Divisie-hoog (12:30 uur, sportpark De Bezelhorst, Doetinchem)

Voor Go Ahead Eagles Onder-13 staat er – in tegenstelling tot O17 en O19 – een minder verre uitwedstrijd op het programma. De ploeg van Jip Ellenbroek reist zaterdag af naar Doetinchem om het op te nemen tegen De Graafschap O13. In de Eerste Divisie-hoog is Go Ahead Eagles Onder-13 na twee wedstrijden nog ongeslagen. De manschappen van Ellenbroek begonnen de tweede seizoenshelft met een winstpartij op FC Volendam O13 (3-0) en speelden vorig weekend met 1-1 gelijk op bezoek bij NAC Breda O13.

In de eerste seizoenshelft trof Go Ahead Eagles O13 al een aantal profclubs, maar De Graafschap zat daar destijds nog niet bij als tegenstander. De Onder-13 van De Superboeren staat in de Eerste Divisie-hoog op de zesde plaats. De Graafschap O13 begon de competitie met een 1-1 gelijkspel in eigen huis tegen Roda JC O13 en verloor vorig weekend met 2-0 van FC Den Bosch O13. Er liggen dus wel degelijk mogelijkheden voor Ellenbroek en zijn talenten.

(Foto: Carlo Bruil)