Ongeslagen reeks duurt voort: 0-2 tegen Telstar

Go Ahead Eagles heeft zondagmiddag goede zaken gedaan door een 0-2 overwinning bij Telstar . Na een lastige openingsfase scoorden in de tweede helft Elmo Lieftink en invaller Julius Bliek. Door de driepunter in Velsen-Zuid bouwde de ploeg van Jack de Gier de ongeslagen wedstrijdenreeks uit naar twaalf duels.

De eerste helft in het Rabobank IJmond Stadion was povertjes te noemen. Beide doelmannen hadden weinig te doen en het was Hobie Verhulst die na ruim een kwartier gestrekt naar de hoek moest om een schot van Marcus McGuane onschadelijk te maken. Na ruim een half uur wisten de Deventenaren enigszins door de vijf man sterke verdediging van Telstar te breken. Richard van de Venne en Martijn Berden (twee keer) kregen kans om de score te openen. Aan de andere kant krulde McGuane nog een schot over het doel van Verhulst.

(Foto: Henny Meyerink)

Na de rust bleven Maecky Ngombo en Jaroslav Navrátil achter in de kleedkamer en in plaats van hen werden Antoine Rabillard en Adrian Edqvist door De Gier in het veld gebracht. Go Ahead Eagles slaagde er in om meer druk te zetten en op basis van combinatiespel werden kansen gecreëerd. Telstar werd vastgezet op eigen helft en met een snelle rush wist Edqvist meteen gevaar te stichten. Zijn schot ging echter net naast.

Na ruim vijf minuten in de tweede helft bracht Elmo Lieftink uit een corner van Maël Corboz de openingstreffer op het scorebord. Hij kopte uit de strakke voorzet hard en zuiver in (0-1), wat voor Deventenaar Lieftink al zijn vierde goal van dit seizoen betekende.

Telstar probeerde terug te komen, maar met Edqvist, Rabillard en Berden bleven de bezoekers uit Deventer het gevaarlijkst. Wel liep Richard van der Venne tegen zijn vijfde gele kaart op van dit seizoen, waardoor hij de komende wedstrijd tegen Roda JC automatisch een wedstrijd is geschorst.

In de slotfase hadden Rabillard en aanvoerder Jeroen Veldmate nog de mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar beiden vonden doelman Anthony Swolfs op hun pad. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd was het invaller Julius Bliek die de bal makkelijk kon intikken en de zege definitief veilig stelde. Scheidsrechter Van der Eijk floot daarna meteen af, waarna Go Ahead Eagles de verdiende overwinning kon vieren met de 106 meegereisde supporters.

Telstar – Go Ahead Eagles 0-2 (0-0)
51. Elmo Lieftink 0-1
90+4. Julius Bliek 0-2

Scheidsrechter: De heer Van der Eijk
Gele kaart: Shayne Pattynama (Telstar), Richard van de Venne (Go Ahead Eagles)

Telstar: Anthony Swolfs, Charlie Gilmour, Frank Korpershoek, Reda Kharchouch, Anthony Berenstein, Ilias Bronkhorst (59. Senne Lynen), Marcus McGuane (70. Rashaan Fernandes), Sven van Doorm, Benaissa Benamar, Anass Najah, Shayne Pattynama (70. Glynor Plet).

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Jenthe Mertens, Sam Beukema, Jeroen Veldmate, Elso Brito; Maël Corboz, Richard van der Venne, Elmo Lieftink; Jaroslav Navrátil (46. Adrian Edqvist), Maecky Ngombo (46. Antoine Rabillard), Martijn Berden (90. Julius Bliek).