Eerste Selectie

Onvergetelijke training voor G-voetballers

Het slechte nieuws: voor het tweede achtereenvolgende jaar kon het jaarlijkse G-voetbaltoernooi in Barendrecht niet doorgaan vanwege de coronaproblematiek. Coaches en scheidsrechters zijn dan altijd present om de aanwezige G-voetballers hun dag van het jaar te bezorgen.

Het goede nieuws: dit jaar organiseerde de KNVB een alternatief programma: ‘Coaches on Tour’! Overal in Nederland gaven trainers van profclubs een voetbalclinic aan G-voetballers uit de eigen regio. Zodoende waren Kees van Wonderen, zijn assistent Paul Simonis en de spelers Bas Kuipers en Jay Idzes op woensdag 4 augustus aanwezig op het veld van FC RDC om deze clinic te verzorgen. Deelnemers waren spelers van het Bijzondere Eredivisie-team van Go Ahead Eagles (foto boven) en spelers van G-teams van Colmschate’33, FC RDC en Witkampers. Een verslag:

Na een welkomstwoord van Erick Rondhuis, trainer van het G-team van Go Ahead Eagles, begeven Kees, Paul, Jay en Bas zich tussen de deelnemers aan de clinic. De heren doen met aanstekelijk enthousiasme mee aan de oefeningen en het partijspel. Ook schallen de positieve aanwijzingen over het speelveld. Dit zorgt al snel voor een ongedwongen en ontspannen sfeer tussen de profs en de deelnemende kinderen. Voor even voelen ze zich één met trainers en spelers, waar ze normaal gesproken toch wel tegen op kijken.

Het is een erg mooie middag met veel blijde gezichten. Met een mooi KNVB-pakket en een gesigneerde wedstrijdbal van Go Ahead Eagles keren de deelnemers huiswaarts. Maar natuurlijk niet voordat ze allemaal een keer op de foto zijn geweest met hun helden van rood en geel!


Video: Dennis Hendriks

Terug naar overzicht