Nieuws Algemeen

Ook Groningse koploper wint niet van Jong Go Ahead Eagles: 1-1

Jong Go Ahead Eagles heeft vanavond de topper in poule A van de Reservecompetitie met 1-1 gelijkgespeeld tegen Jong FC Groningen. Op het kunstgrasveld van sportpark De Muggert in Wesepe waren het Tapmahoe Sopacua (Jong FC Groningen) en Zakaria Eddahchouri (Jong Go Ahead Eagles) die al voor rust voor de doelpunten zorgden.

Door het gelijkspel handhaaft de ploeg van trainer Kick Maatman zich in de top van het klassement en doet Jong Go Ahead Eagles bovendien prima zaken in de strijd voor plaatsing voor de kampioenspoule, die na de winterstop van start gaat. Voorafgaand aan de wedstrijd was het verschil tussen de nummers 1 en 2 van beloftencompetitie slechts twee punten. Weliswaar in het voordeel van Jong FC Groningen, echter Jong Go Ahead Eagles had een wedstrijd minder gespeeld én was nog ongeslagen.

Bij Jong Go Ahead Eagles stond in het veld wederom een mix van jonge talenten aangevuld met spelers die afgelopen vrijdag tijdens Go Ahead Eagles – Roda JC niet of nauwelijks in actie waren gekomen. Zo gaven onder anderen Gino Bosz, Julius Bliek (dit keer als spits) en Adrian Edqvist acte de présence. Jong FC Groningen, met oud-Eagle Alfons Arts als coach, trad onder anderen aan met de eerste selectiespelers Bart van Hintum en Ramon Pascal Lundqvist.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Dennis Bresser)

Het eerste half uur kenmerkte zich door aftasten van beide zijden. Beide ploegen probeerden hoog druk te zetten en daarmee de tegenstander in de problemen te brengen. Tot grote kansen leidde dat echter niet. Sterker nog, na ruim een half uur viel er nog geen enkele doelpoging op het doel van een van beide keepers te noteren. Slechts enkele schoten van afstand die het doel misten waren de wapenfeiten.

In de laatste fase voor rust werden de iets makkelijker spelende Groningers wat dreigender en dwongen enkele hoekschoppen af. Uit een van deze hoekschoppen was het Tapmahoe Sopacua die de voortreffelijk keepende Jay Gorter kansloos liet: 0-1. Het antwoord van Jong Go Ahead Eagles liet echter niet lang op zich wachten. Amper vijf minuten later was het Zakaria Eddahchouri die, na voorbereidend werk van de opgekomen rechtsback Jarno van den Bos, beheerst binnenschoot: 1-1.

Na rust verscheen Maarten Pouwels (afgelopen weekend nog ziek geweest) in het veld voor Adrian Edqvist (afgelopen vrijdag prima ingevallen bij het eerste elftal). De manschappen van Maatman kregen in het tweede bedrijf steeds meer moeite met het goed verzorgde positiespel van Jong FC Groningen en werden verder op de eigen helft teruggedrongen. Het was met name de talentvolle Eagles-doelman Jay Gorter die zich onderscheidde met een aantal prima reddingen op diverse inzetten van de aanvallers van Jong FC Groningen. Jong Go Ahead Eagles kon daar slechts enkele speldenprikken tegenover stellen, maar was met name slordig in de eindfase van enkele aanvallen.

Uiteindelijk wist het team onder leiding van de wederom sterk opererende aanvoerder Joran Swart het punt veilig te stellen en deed het daarmee goede zaken in de strijd om plaatsing voor de kampioenspoule. Bovendien kan het ook nog steeds de koppositie veroveren in poule A van de Reservecompetitie, aangezien de achterstand op koploper Jong FC Groningen twee punten blijft met een wedstrijd minder gespeeld.

Na afloop toonde Kick Maatman zich tevreden met het gelijke spel tegen een sterke tegenstander. Ook hij zag doelman Jay Gorter uitblinken en uitgroeien tot man van de wedstrijd. “Met zeker vier cruciale reddingen hield hij ons op de been. Vooral na rust hadden we moeite met het goede positiespel van Groningen. Daarom moeten we tevreden zijn met het behaalde punt en kunnen we ook nog steeds de koppositie veroveren”, aldus de gedreven Deventer coach.

Jong Go Ahead Eagles – Jong FC Groningen 1-1 (1-1)
34. Tapmahoe Sopacua 0-1
40. Zakaria Eddahchouri 1-1

Gele kaart: Julius Bliek (Jong Go Ahead Eagles)

Jong Go Ahead Eagles: Jay Gorter; Jarno van den Bos, Gino Bosz, Joran Swart, Nicolas Abdat; Boyd Lucassen, Max Leeflang, Zakaria Eddahchouri (88. Olaf Kok); Samuel Wakana (84. Kevin Greeven), Julius Bliek, Adrian Edqvist (46. Maarten Pouwels).