Rood-gele clubliefde is veel méér dan twee keer 45 minuten naar een voetbalwedstrijd kijken. Ook als de bal niet rolt, laten vele mensen hun supportershart spreken. Doordeweeks en op wedstrijddagen zetten zij zich met ziel en zaligheid in voor Go Ahead Eagles. Ook dit seizoen stellen we die echte Eagles aan je voor. Ditmaal: Jelle van der Valle (74), teammanager van Go Ahead Eagles Onder-15.

Wanneer ben je als vrijwilliger begonnen?

“Zo’n 16 jaar geleden hoorde ik dat er een grensrechter nodig was binnen de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles. Omdat ik al scheidsrechter was, leek me dat wel leuk. Ik benaderde Hans Maatman en kon bij de A-junioren aan de slag. Sindsdien heb ik bij elk jeugdteam wel gevlagd. Uiteindelijk ben ik na 35 seizoenen als scheidsrechter gestopt, aangezien ik het niet meer kon belopen. Dit seizoen ben ik teammanager bij Go Ahead Eagles Onder-15, het team van trainer Tristan Berghuis.”

Wat houdt je functie precies in?

“Ik beschouw mezelf als de rechterhand van de trainer en verricht allerlei hand- en spandiensten. Van het verzamelen van de wedstrijdkleding die weer naar materiaalverzorgster Carla gaat, tot het persoonlijk begeleiden van jonge spelers. Doordat ik een soort ‘opa-rol’ vervul, storten ze toch wat gemakkelijker hun hart bij mij uit als ze ergens mee zitten. Dat is wel een mooie taak.”

Waar haal je voldoening uit?

“Onder-15 is zó’n leuke groep. De jongens doen netjes wat je van hen vraagt en spreken je niet vaak tegen. Als ze plezier hebben gehad tijdens een training of wedstrijd en ik heb daar – op wat voor manier dan ook – aan bijgedragen, dan is dat toch grandioos? In de afgelopen jaren heb ik meerdere spelers het eerste elftal van Go Ahead Eagles zien halen, zoals Jesse Schotman en Joey Suk. Als ik die tegenwoordig wel eens tegenkom, dan maken ze nog altijd een praatje met me.”

Wil je verder nog iets kwijt?

Jazeker! Bij Go Ahead Eagles Onder-15 zijn we dringend op zoek naar een assistent-scheidsrechter. Dus wil je je steentje bijdragen aan de verdere ontwikkeling van deze talentvolle jongens, schroom dan niet om contact met de club op te nemen. Je krijgt er veel plezier, waardering en voldoening voor terug!”

Wil jij net als Jelle een belangrijk onderdeel worden van Go Ahead Eagles Onder-15? Meld je dan als assistent-scheidsrechter aan bij Hans Vorderman (h.vorderman@ga-eagles.nl). Meer informatie over de functie van assistent-scheidsrechter is hier te vinden.