Opnieuw 1-1 gelijkspel voor Jong Go Ahead Eagles

In de negende speelronde in poule A van de Reservecompetitie heeft Jong Go Ahead Eagles een punt overgehouden aan het treffen met Jong FC Twente. Op het FC Twente-trainingscentrum in Hengelo werd het 1-1 door doelpunten van Rafik Zekhnini (FC Twente) en Adrian Edqvist (Go Ahead Eagles).

Na het knappe gelijkspel van vorige week tegen koploper Jong FC Groningen (1-1) leek een zege op hekkensluiter Jong FC Twente op voorhand een reële mogelijkheid. De Twentse beloften, gecoacht door Peter Niemeyer, kwamen echter sterk voor de dag met drie aanvallers die gisteren nog invielen bij de hoofdmacht in de wedstrijd tegen Ajax. Doordat de Deventenaren in het eerste kwartier regelmatig slordig balverlies leden en te laat druk zetten, lieten ze Jong FC Twente in de wedstrijd komen.
Dit resulteerde in enkele goede mogelijkheden voor het thuisteam; Giorgi Aburjania schoot nipt over, Julio Jose Pleguezuelo zag zijn schot gekeerd door Eagles-doelman Lars Jansen en de rappe Queensy Menig strafte een uitglijder van Joran Swart niet af.

Tekst gaat verder onder video.

Jong Go Ahead Eagles kon daar weinig gevaar tegenover zetten en kwam in de 27e minuut goed weg toen Emil Berggreen uit een hoekschop een vrije kopkans kreeg die gepareerd werd door Lars Jansen. Diezelfde Berggreen kreeg drie minuten later nog een grote kans maar schoot vanaf zestien meter rakelings over. In de 37e minuut viel dan toch de 1-0; een op maat gegeven voorzet van Giorgi Aburjania werd door Rafik Zekhnini in de rechteronderhoek gedeponeerd.

In de rust werd de ongelukkige Maarten Pouwels gewisseld voor Samuel Wakana. Trainer Kick Maatman zag de Deventenaren in de tweede helft, met name zonder balbezit, beter in de wedstrijd komen. De eerste grote kans was echter wederom voor de gastheren; Aburjania zag zijn inzet in het zijnet belanden. Halverwege de tweede helft zorgde Alexander Bannink namens Go Ahead Eagles voor het eerste gevaar, maar zijn schot vanaf twintig meter ging net over. Na een periode met veel balbezit kwam de ploeg van Maatman terecht op gelijke hoogte. In de 75e minuut ging Adrian Edqvist op avontuur en schoot, na het nodige dribbelwerk, de bal onhoudbaar in de linkeronderhoek.

Enkele minuten na zijn treffer zorgde Edqvist bijna voor de voorsprong, maar zijn afstandsschot werd ternauwernood gekeerd door de Twentse doelman Jorn Brondeel. Deze moest enkele tellen later opnieuw handelend optreden nadat Samuel Wakana van dichtbij een opgelegde kans kreeg. Het bleek de opmaat voor een waar slotoffensief. Jong Go Ahead Eagles kreeg in de slotminuten enkele grote kansen om alsnog als winnaar van het veld te stappen. Inzetten van Wakana, Edqvist en Eddahchouri misten echter precisie. Nadat Gino Bosz het leder in de 94e minuut nog op de lat kopte, vond scheidsrechter Weiland het welletjes.

Coach Maatman kon zich wel vinden in het gelijkspel. “Nadat we in de eerste helft te weinig brachten, was de 1-1 terecht op basis van de tweede helft. Ondanks dat dit één van onze minste wedstrijden was van dit seizoen, blijven we ongeslagen en daar kan ik zeer tevreden mee zijn. Vergeet ook de kwaliteiten van Jong FC Twente niet en de conditie van het veld. Die maakten het vandaag niet gemakkelijk voor ons.”

Op maandag 9 december volgt de laatste wedstrijd van deze seizoenshelft; thuis tegen Jong Vitesse. Na de winterstop neemt Jong Go Ahead Eagles deel aan de kampioenspoule, die op basis van de rangschikking in poule A van de Reservecompetitie reeds is bereikt.

Jong FC Twente – Jong Go Ahead Eagles 1-1 (1-0)
37. Rafik Zekhnini 1-0
75. Adrian Edqvist 1-1

Gele kaart: Ramiz Zerrouki, Wessel Witbreuk, Julio Jose Pleguezuelo, Rafik Zekhnini (allen Jong FC Twente), Jarno van den Bos (Jong Go Ahead Eagles)

Jong FC Twente: Jorn Brondeel, Joel Latibeaudiere, Julio Jose Pleguezuelo (84. Lammert Roosien), Peet Bijen, Lukas Browning, Jesse Bosch (29. Wessel Witbreuk), Queensy Menig, Giorgi Aburjania, Emil Berggreen (84. Joost van der Belt), Ramiz Zerrouki, Rafik Zekhnini.

Jong Go Ahead Eagles: Lars Jansen, Gino Bosz, Alexander Bannink, Adrian Edqvist, Nicolas Abdat, Julius Bliek, Joran Swart (45. Jarno van den Bos), Max Leeflang (85. Olaf Kok), Boyd Lucassen, Maarten Pouwels (46. Samuel Wakana), Zakaria Eddahchouri.