Oranjefeest in Adelaarshorst na zege op Jong Zwitserland

De Adelaarshorst kleurde vanavond oranje na de 2-0 overwinning van Jong Oranje op Jong Zwitserland. Na een tactisch steekspel in de eerste helft, wist de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi de EK-kwalificatiewedstrijd na rust naar zich toe te trekken. De gevierde man aan de kant van Jong Oranje was Elayis Tavsan. Hij maakte in zijn debuutwedstrijd beide doelpunten aan de kant van Jong Oranje.

De eerste helft kende weinig hoogtepunten. Jong Oranje was iets beter, maar creëerde niet veel kansen. Het vermaak zat in de staart van de eerste helft. In de laatste vijf minuten voor rust kregen Sepp van den Berg en Kenneth Taylor grote kansen om een doelpunt te maken. Thomas Buitink wist wel het net te vinden, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel.

De tweede helft was een stuk vermakelijker dan de eerste 45 minuten. Invaller Brian Brobbey, die in de ploeg was gekomen voor Buitink, zorgde meteen voor het nodige gevaar. De aanvaller van Ajax wist na rust dan ook vrij snel het net te vinden. Echter werd ook zijn goal afgekeurd door een aanvallende fout. Een aantal minuten later kreeg de ploeg van Erwin van de Looi een flinke domper te verduren. Na een tweede gele kaart moest Wouter Burger het veld verlaten, waardoor Jong Oranje het resterende deel van de wedstrijd met tien man kwam te staan.

Netherlands: Netherlands U21 Vs Switzerland U21

Jong Oranje hield echter het hoofd koel en wist zichzelf alsnog twee keer te belonen. Na een afgeketste corner kwam de bal voor de voeten van Taylor. Met een harde lage voorzet bracht hij invaller Elayis Tavsan in stelling, die simpel de 1-0 kon binnentikken. 120 seconden later wist Tavsan ook de 2-0 binnen te schieten. Na een dribbel vanaf de rechterkant, kapte de aanvaller van N.E.C. naar binnen en schoot de bal knap in de linker verre hoek. Kort voor tijd kreeg Brobbey de kans om de avond te bekronen met een derde Oranje-doelpunt. Zijn inzet werd echter gekeerd door de Zwitserse goalie.

Door de overwinning wist Jong Oranje de koppositie van de Zwitsers tot op twee punten te naderen. Aangezien de Oranje-talenten nog een wedstrijd tegoed hebben, ligt het team van Erwin van de Looi daardoor op koers om zich te plaatsen voor het EK, dat in de zomer van 2023 in Roemenië en Georgië wordt gespeeld.