Eerste Selectie

Oratmangoen stapt na seizoen over naar FC Groningen

Ragnar Oratmangoen maakt komende zomer de overstap naar FC Groningen. De aanvaller lag nog tot de zomer van 2023 vast aan de Vetkampstraat, maar beide clubs hebben overeenstemming bereikt over de transfer.

“Ik zie FC Groningen in Nederland als een heel mooie en bovengemiddelde club waar ik opnieuw de kans krijg om mezelf te bewijzen”, motiveert Oratmangoen zijn keuze om rood-geel te verruilen voor groen-wit. “Een nieuwe tussenstap om te kijken waar mijn lat ligt, zeg maar. Ik zie het als een uitdaging om mezelf ook bij een stabiele Eredivisieclub als FC Groningen te laten zien en mijn stempel te drukken.”

Zijn stempel op het spel van Go Ahead Eagles drukken met acties en assists lukte Oratmangoen in zijn eerste seizoen in Deventer veelvuldig. “Het heeft eigenlijk precies zo uitgepakt als dat ik afgelopen zomer voor ogen had bij mijn komst naar Go Ahead Eagles”, zegt de aanvallende middenvelder. “De club is voor mij een ideale springplank geweest om individueel door te groeien. Als je ziet hoe we als team in ons eerste jaar in de Eredivisie hebben gepresteerd, dan mogen we alleen maar tevreden zijn. Ik denk dat we het met z’n allen – tegen alle verwachtingen van de buitenwacht in – toch maar even mooi hebben laten zien. Dat verdienen deze warme club en de supporters ook, want ik heb zelden zó’n mooi publiek meegemaakt.”

De komende weken is Oratmangoen er alles aan gelegen om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten, zowel qua eindrangschikking als individueel. Al was het alleen maar om zijn eigen goal celebration een keer te kunnen tonen. “Eigenlijk moet ik wel een keer scoren, want ik heb met een aantal teamgenoten gewed dat ik moet trakteren als het me níét lukt, haha. Gelukkig heb ik in ieder geval nog vijf competitiewedstrijden de kans hiervoor en ik hoop dan ook dat ik mijn celebration nog een keer in het shirt van Go Ahead Eagles kan laten zien.”

Go Ahead Eagles bereikte deze week overeenstemming met FC Groningen over de overgang van Oratmangoen. Bosvelt: “Dit is de vierde transfer in krap een jaar, na Sam Beukema, Jay Gorter en Luuk Brouwers. Allemaal spelers die we zelf hebben opgeleid of die transfervrij bij ons binnen zijn gekomen, en zich hier goed ontwikkelen. Ja, en dan hoort het erbij dat er interesse komt. Dat moeten we alleen maar zien als een compliment, voor de speler en de club. Aan ons de uitdaging om waardige opvolgers aan te trekken, waarbij we met de komst van bijvoorbeeld Evert Linthorst en Rashaan Fernandes al een begin hebben gemaakt.”

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Heracles Almelo
Foto: Erik Pasman
Terug naar overzicht