Na een hardnekkige spierblessure in zijn bovenbeen maakte Orhan Džepar anderhalve week geleden zijn rentree bij Go Ahead Eagles in de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax. Aanstaande vrijdag reist hij met zijn ploeggenoten af naar Telstar, waarvoor de middenvelder vorig seizoen één seizoen op huurbasis actief was.

Džepar kijkt met een positief gevoel terug op zijn tijd in Velsen-Zuid. “Mijn voornaamste doel was om veel te spelen bij Telstar en dat is gelukt. Ik heb veel ervaring opgedaan en ben daardoor als voetballer beter geworden. Tijdens mijn eerste duel voor Telstar kreeg ik nog in de 70ste minuut kramp, maar daarna voelde ik me steeds fitter en conditioneel ijzersterk worden. Helaas liep ik tegen het einde van het seizoen tegen een spierblessure in mijn bovenbeen aan, waarvan ik ook bij aanvang van het huidige seizoen nog last had bij Go Ahead Eagles.”

Orhan Džepar verstuurt op 20 oktober 2017 een pass tijdens zijn rentree voor Go Ahead Eagles in de wedstrijd tegen Jong Ajax. (Foto: Henny Meyerink)

Als invaller maakte Džepar anderhalve week geleden zijn rentree voor Go Ahead Eagles in de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax. “Het ging nog wat onwennig, maar mijn rentree voelde als een bevrijding. Nu ik weer fit ben, wil ik bij Go Ahead Eagles toegroeien naar een vaste waarde voor het team. Tijdens mijn eerste profseizoen heb ik bij Go Ahead Eagles geproefd van het betaalde voetbal. Ik heb van alles meegemaakt, waaronder het avontuur in de Europa League, mijn profdebuut en mijn eerste doelpunt tegen Telstar. In mijn tweede jaar als profvoetballer heb ik me verder ontwikkeld in Velsen-Zuid. Dit seizoen moet het gaan gebeuren bij Go Ahead Eagles.”


Orhan Džepar viert op 16 augustus 2015 samen met Teije ten Den zijn eerste doelpunt als profvoetballer tijdens zijn profdebuut tegen Telstar. (Foto: Erik Pasman)

In aanloop naar het duel tussen Telstar en Go Ahead Eagles zijn de eerste plaagstootjes tussen Džepar en zijn voormalige ploeggenoten al uitgedeeld. “Afgelopen weekeinde heb ik nog geappt met Floris van der Linden en Donny van Iperen. ‘Zijn jullie nu echt ineens zo goed geworden dat jullie op de vierde plaats staan?’, schreef ik. Ik weet niet of de huidige selectie van Telstar kwalitatief beter is dan vorig seizoen, maar mentaal is er in ieder geval de echte wil om te presteren. Op zich ben ik wel verrast dat ze het zo goed doen in de Jupiler League, maar ik vind het wel leuk voor de club.”


Orhan Džepar als speler van Telstar in een duel om de bal met Daniel Ramezani van Achilles’29. (Foto: Erik Pasman)

Na de 4-0 zege op Almere City FC van afgelopen zondag bekleden de Witte Leeuwen in de Jupiler League de vierde plaats op de ranglijst. “De wedstrijd van aanstaande vrijdag is een duel tussen twee subtoppers”, weet Džepar. “Als we winnen, kunnen we goede zaken doen op de ranglijst. Het zal hoe dan ook een pittige uitwedstrijd voor ons worden. Telstar staat niet voor niets vierde en niet iedereen wint zomaar even met 4-0 van Almere City. We zullen er met Go Ahead Eagles volle bak tegenaan moeten.”