Nieuws Algemeen

Ouderwets volle voetbalzaterdag voor Go Ahead Eagles Voetbalacademie

Voor de jeugdteams van Go Ahead Eagles staat er een ouderwets volle voetbalzaterdag te wachten. Na een weekend waarin de meeste elftallen zijn begonnen aan de voorjaarscompetitie, komen aanstaand weekend álle teams in actie. Waar Onder-14, Onder-15 en Onder-16 een thuiswedstrijd spelen, reizen Onder-13, Onder-18 en Onder-21 af naar het zuiden of noorden des lands.

Voor Go Ahead Eagles O14 begint zaterdag om 11:30 uur de voorjaarscompetitie in Divisie 3A met een thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van sc Heerenveen op sportpark Zuiderlaan in Twello. De Friezen eindigden in de najaarscompetitie nog onderaan, maar zijn de voorjaarscompetitie gestart met een overtuigende zege. De manschappen van trainer Mustafa Aygun zullen alert zijn om de competitie met drie belangrijke punten te beginnen. Promovendus Go Ahead Eagles O15 begon afgelopen weekeinde de competitie met een spectaculair 3-3 gelijkspel tegen VVV-Venlo/Helmond Sport O15 en hoopt tegen Alphense Boys O15 de eerste driepunter in Divisie 2A te kunnen bijschrijven. De ploeg onder leiding van Jip Ellenbroek trapt om 13:30 uur af in Twello. Het laatste – maar zeker niet minste – affiche wat betreft de thuiswedstrijden is Go Ahead Eagles O16 – De Graafschap O16. Het gepromoveerde elftal van Uǧur Yildirim ging vorige week onderuit tegen SC Cambuur O16 en treft met De Graafschap O16 wederom een zware tegenstander. De wedstrijd vangt aan om 16:00 uur.

Go Ahead Eagles O14 Fc Emmen O14 (1) Carlo Bruil

Het jongste jeugdelftal uit de Voetbalacademie – Go Ahead Eagles O13 – reist af naar Eindhoven voor een wedstrijd tegen PSV O13-2. De jongens van trainer Martijn Jongbloed hopen in de Lichtstad net als in de voorbije speelronde drie punten te pakken en daarmee de (gedeelde) koppositie te behouden. Om 13:00 uur wordt afgetrapt in Eindhoven. De mannen van Go Ahead Eagles O18 staat zaterdag de langste rit te wachten. Om 16:00 uur speelt het elftal van Tristan Berghuis in Maastricht een uitwedstrijd tegen MVV O18. Na de nipte nederlaag van vorige week moet in het diepe zuiden van het land de eerste driepunter van de voorjaarscompetitie worden behaald. Go Ahead Eagles O21 reist af naar Drenthe voor een wedstrijd tegen FC Emmen 021. Het elftal van Jouad Boufarra promoveerde naar Divisie 2A en wist de eerste wedstrijd knap met 1-0 te winnen van sc Heerenveen O21. Om 15:30 uur wordt afgetrapt op De Oude Meerdijk in Emmen voor hopelijk een nieuwe driepunter.

Go Ahead Eagles O21 Sc Heerenveen O21 (1)

Toeschouwers zijn van harte welkom bij de jeugdwedstrijden. Uiteraard volg je via de Twitterpagina van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie de hele dag alle ontwikkelingen op de velden.

Terug naar overzicht
Gae Website Popup