Go Ahead Eagles Onder-19 en Onder-13 hebben vandaag goede zaken gedaan op de ranglijst. De oudste Eagles-jeugd won met 4-1 van Alexandria ’66 O19 en klom in de Eerste Divisie-laag op naar de middenmoot. De jongste Eagles-lichting versloeg SC Cambuur O13 met 2-0 en staat in de Eerste Divisie-hoog nu in de subtop. Go Ahead Eagles Onder-17 moest in de Eerste Divisie-laag het hoofd buigen voor Almere City FC: 1-5. Go Ahead Eagles Onder-15 speelde een oefenwedstrijd tegen SV Schalkhaar O15 en versloeg de stadgenoot met 1-4.

Winst voor Onder-19 ondanks ‘Engelse fase’
Op sportpark De Zandweerd nam Go Ahead Eagles Onder-19 het vandaag op tegen Alexandria ’66 O19. “De eerste helft was bij vlagen best aardig, al begonnen we wel zenuwachtig aan het duel”, vond O19-trainer Jan Kromkamp. “Onze spelers voelden waarschijnlijk toch wel aan dat we dit duel móésten winnen. Na een onwennige beginfase gingen we beter voetballen en kregen we veel kansen. De ruststand was 2-0, maar eigenlijk hadden we veel meer goals moeten maken.” Tot twee keer toe was Said Hamulic in de eerste helft de doelpuntenmaker.


(Foto: Henny Meyerink)

“De tweede helft maakten we het onszelf lastig”, zag Kromkamp. “Alexandria zette meer druk naar voren en daar kregen we geen grip op. In die fase lieten we het na om te voetballen, het was meer ‘op zijn Engels’ met lange ballen. We waren nog wel af en toe gevaarlijk voor het doel van de tegenstander, maar Alexandria had meer de overhand en onze keeper Jay Gorter moest vaker handelend optreden.” De Rotterdammers scoorden ook de aansluitingstreffer (2-1), maar verder liet Onder-19 de tegenstander niet terugkomen in de wedstrijd. De oudste Eagles-lichting herpakte zich en via een doelpunt van opnieuw Said Hamulic en een treffer van Zakaria Eddahchouri won Go Ahead Eagles Onder-19 met 4-1, waardoor het nu met 7 punten uit 5 competitiewedstrijden een middenmootpositie inneemt in de Eerste Divisie-laag.

Onder-17 niet opgewassen tegen Almere City FC O17
Go Ahead Eagles Onder-17 kon geen succesvol vervolg geven aan de 0-1 zege van vorige week zaterdag tegen AFC O17. In de Eerste Divisie-laag moest het team van O17-trainer Uǧur Yildirim zijn meerdere erkennen in Almere City FC O17. Op sportpark De Zandweerd werd het 1-5 voor de Flevolanders. Go Ahead Eagles Onder-17 keek in de rust al tegen een 0-3 achterstand aan. In de tweede helft werd de voorsprong door de Almeerders vergroot naar 0-4, waarna invaller Morris Broekhof doel trof voor het elftal van Yildirim (1-4). Door het vijfde doelpunt van de Flevolanders werd kort voor tijd de eindstand op 1-5 bepaald.


 
Door de zege klom Almere City FC Onder-17 op naar de tweede plaats in de Eerste Divisie-laag. Go Ahead Eagles Onder-17, dat nu op 4 punten uit 5 competitieduels staat, zakte naar de achtste (en laatste) plaats op de ranglijst doordat concurrent AFC O17 vandaag won.

Oefenzege tegen stadgenoot voor Onder-15
Vrij van competitie- en bekerverplichtingen stond er voor Go Ahead Eagles Onder-15 een oefenwedstrijd tegen SV Schalkhaar O15 op het programma. Het team van O15-trainer Tristan Berghuis won op sportpark De Horsterhoek met 1-4 van de stadgenoot. “We waren de betere ploeg”, vond Berghuis. “Met name in de eerste helft speelden we in balbezit geconcentreerd en zag ons veldspel er daardoor verzorgd uit. Onze middenvelders waren erg balvast, maakten de goede keuzes en brachten regelmatig onze buitenspelers in stelling.” Door een doelpunt van Mohammed Galiif was 0-1 de ruststand in Schalkhaar.


 
Door goals van Ibrahima Kouyate en Dinand Burgmeijer werd de voorsprong in de tweede helft uitgebouwd naar 0-3, voordat SV Schalkhaar O15 via een strafschop tegen scoorde (1-3). “Na rust stonden we in de restverdediging niet altijd goed, waardoor we ook nog wat kansen weggaven”, constateerde Berghuis. Met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd bepaalde Ibrahima Kouyate de eindstand op 1-4.

Derde 2-0 zege voor Onder-13
Twee keer eerder won Go Ahead Eagles Onder-13 na de winterstop al met 2-0 in de Eerste Divisie-hoog. Daar werd vandaag tegen SC Cambuur O13 een derde 2-0 zege aan toegevoegd. “Vanaf het begin van de wedstrijd waren we veel aan de bal”, zag O13-trainer Jip Ellenbroek. “We zetten de tegenstander goed onder druk en daar had Cambuur nauwelijks antwoord op.” Desondanks kregen de Friezen bij een 0-0 stand nog wel een behoorlijke kans om de score te openen, maar Eagles-doelman Tim Spijkerman hield zijn ploeg bij die één-tegen-één situatie op de been. “Dat was een goede redding op het juiste moment”, beaamde Ellenbroek. “Daarna waren wij in balbezit de bovenliggende partij en hadden we eigenlijk het hele duel controle over de wedstrijd.”


De twee doelpuntenmakers van Go Ahead Eagles Onder-13 tegen SC Cambuur O13: Jesse Wijnstok (links) en Sam Simons (rechts).

Met een schot in de lange hoek zette Jesse Wijnstok zijn elftal op een 1-0 voorsprong. Vervolgens was het Sam Simons die een corner van Mees de Weerdt met het hoofd binnen knikte: 2-0. “In de tweede helft was hetzelfde spelbeeld te zien als voor rust”, aldus Ellenbroek. “We hebben niet echt grote kansen meer gecreëerd, maar ook Cambuur was geen moment echt gevaarlijk. Het verschil tussen ons team en SC Cambuur was vandaag opvallend groot en het is dan ook positief om te zien hoe onze spelers zich de afgelopen maanden hebben ontwikkeld.” Met 9 punten uit 5 competitieduels heeft de jongste Eagles-lichting zich in de subtop van de Eerste Divisie-hoog genesteld.

 

Wedstrijdkarakteristieken

Eerste Divisie-laag:
Go Ahead Eagles Onder-19 – Alexandria ’66 Onder-19 4-1 (2-0)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Said Hamulic (3), Zakaria Eddahchouri

Eerste Divisie-laag:
Go Ahead Eagles Onder-17 – Almere City FC Onder-17 1-5 (0-3)
Doelpunt Go Ahead Eagles: Morris Broekhof

Oefenwedstrijd:
SV Schalkhaar Onder-15 – Go Ahead Eagles Onder-15 1-4 (0-1)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Ibrahima Kouyate (2), Dinand Burgmeijer, Mohammed Galiif

Eerste Divisie-hoog:
Go Ahead Eagles Onder-13 – SC Cambuur Onder-13 2-0 (2-0)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Sam Simons, Jesse Wijnstok

Wil jij als redacteur Voetbalopleiding op wedstrijddagen verslag uitbrengen van de prestaties van de jeugdteams op de clubwebsite van Go Ahead Eagles? Kijk dan hier of jij het schrijftalent bent waarnaar we op zoek zijn.