In de strijd om de nacompetitie te ontlopen, pakten de twee oudste jeugdteams van Go Ahead Eagles vandaag belangrijke punten in de Eerste Divisie-laag. Onder-19 won in Rotterdam met 3-6 van hekkensluiter Alexandria ’66, terwijl Onder-17 in Flevoland koploper Almere City FC O17 op een gelijkspel hield: 0-0. Onder-15 maakte als koploper van de Tweede Divisie D geen misstap in Groningen: 1-6 tegen GVAV-Rapiditas O15. Alleen Onder-13 verloor vandaag in de Eerste Divisie-hoog met 1-0 bij SC Cambuur O13.

‘Tennisuitslag’ voor Onder-19 tegen hekkensluiter
Met een ‘setstand’ van 3-6 won Go Ahead Eagles Onder-19 van de Rotterdamse hekkensluiter Alexandria ’66 O19. Al vroeg in de wedstrijd nam het oudste jeugdteam van Go Ahead Eagles afstand van de tegenstander. Na 25 minuten stond er een 0-4 voorsprong op het scorebord door twee goals van Zakaria Eddahchouri en twee treffers van Olaf Kok. “In die fase voetbalden we echt goed”, zag O19-trainer Jan Kromkamp. “Jammer dat we voor rust nog twee doelpunten weggaven. Dat was niet nodig geweest.”

Tekst gaat verder onder foto.


(Foto: Henny Meyerink)

Met een 2-4 voorsprong begon Go Ahead Eagles Onder-19 aan de theepauze. Kromkamp: “In de rust heb ik aangegeven dat we de marge van twee doelpunten voorsprong sowieso vast moesten houden en het liefst verder uitbouwen. Dat deden we na rust goed.” Via opnieuw twee goals van Eddahchouri werd het 2-6, waarna Alexandria ’66 O19 in de slotseconden nog tegen scoorde: 3-6.

Met nog twee wedstrijden voor de boeg bezet Onder-19 momenteel de zesde plaats op de ranglijst in de Eerste Divisie-laag. De nummer 8 degradeert rechtstreeks, terwijl de nummers 6 en 7 nacompetitie moeten spelen om zich te handhaven. Volgende week gaat Go Ahead Eagles Onder-19 op bezoek bij Roda JC O19, dat de tweede plaats in het klassement inneemt.

Onder-17 houdt koploper op brilstand
Go Ahead Eagles Onder-17 keerde met een punt terug naar Deventer door koploper Almere City FC O17 op een 0-0 gelijkspel te houden. “Misschien op basis van het spelbeeld niet verdiend, maar we zijn daardoor zeker niet minder blij met het punt”, zei O17-trainer Uǧur Yildirim. “Wat ik vorige week miste bij ons team tegen AFC O17, hebben we vandaag dubbel gebracht. Alle spelers hebben keihard voor elkaar gewerkt om het gelijkspel over de streep te trekken. Een echte teamprestatie.”

Tekst gaat verder onder foto.


 
Yildirim zag dat de Flevolanders niet voor niets de ranglijst in de Eerste Divisie-laag aanvoeren. “Eerlijk is eerlijk, Almere City is als team momenteel verder dan wij en kreeg vandaag ook de beste kansen. Maar de állerlaatste kans van de wedstrijd was echter voor ons”, zinspeelde de O17-trainer op het feit dat zelfs een gestolen zege nog tot de mogelijkheden had behoord voor zijn team.

Voor Go Ahead Eagles Onder-17 wachten nog twee ‘finales’ om de nacompetitie te ontlopen. Volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Alphense Boys O17, dat de tweede plaats op de ranglijst inneemt, op het programma.

Onder-15 wint stroeve wedstrijd
Als koploper van de Tweede Divisie D maakte Go Ahead Eagles Onder-15 vandaag geen misstap op bezoek bij GVAV-Rapiditas O15: 1-6. “Toch was het een stroeve wedstrijd van onze kant”, vond O15-trainer Tristan Berghuis. “Ons veldspel was niet heel goed, al had dat ook deels te maken met het veld. Dat was wat stroperig, waardoor de bal niet echt lekker door rolde.” Go Ahead Eagles O15 kwam zelfs op een 1-0 achterstand. “Maar in de fase die volgde, scoorden we drie prima goals, waardoor we alsnog met een 1-3 voorsprong de rust ingingen”, zag Berghuis.

Tekst gaat verder onder foto.


 
In de tweede helft liep Go Ahead Eagles Onder-15 uit naar een 1-6 overwinning. Berghuis: “De tweede helft was qua spel niet onze beste helft van het seizoen, maar we zijn niet meer in de problemen geweest. Volwassen en zakelijk hebben we de wedstrijd uitgespeeld.”

Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Go Ahead Eagles Onder-15 de beste papieren om kampioen te worden in de Tweede Divisie D. FC Groningen O15 staat met drie punten achterstand (en een aanzienlijk minder doelsaldo) op de tweede plaats, terwijl FC Emmen O15 (volgende week zaterdag de tegenstander van Go Ahead Eagles O15) de derde plaats inneemt met vijf punten minder dan Go Ahead Eagles Onder-15.

Onder-13 definitief zeker van handhaving

Go Ahead Eagles Onder-13 leed vandaag in Leeuwarden een minimale 1-0 nederlaag tegen SC Cambuur O13. “Het was van beide kanten geen hoogstaande wedstrijd”, vond O13-trainer Jip Ellenbroek. “In de eerste helft was ons positiespel weliswaar goed, maar vergaten we het spel van de ene naar de andere kant te verplaatsen. De eerste bal van Cambuur die in ons zestienmetergebied kwam, resulteerde gelijk in een tegengoal.” Dat was in de tiende minuut, toen de Friezen een corner tot doelpunt promoveerden: 1-0. Ellenbroek: “De tweede helft was het spel van beide teams matig en zijn wij er niet meer in geslaagd om kansen te creëren.”

Tekst gaat verder onder foto.


 
Ondanks de nederlaag heeft Go Ahead Eagles Onder-13 zich twee wedstrijden voor het einde verzekerd van nog een seizoen in de Eerste Divisie-hoog. “Ook na de zomerstop spelen we met Go Ahead Eagles Onder-13 weer op een heel hoog niveau”, weet Ellenbroek. “Dat is toch wel een mooie prestatie als je bedenkt dat wij met een mixteam van O12- en O13-spelers vrijwel alleen maar tegen teams voetballen die uit tweedejaars O13-jongens bestaan.”

 

Wedstrijdkarakteristieken

Eerste Divisie-laag:
Alexandria ’66 Onder-19 – Go Ahead Eagles Onder-19 3-6 (2-4)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Zakaria Eddahchouri (4), Olaf Kok (2)

Eerste Divisie-laag:
Almere City FC Onder-17 – Go Ahead Eagles Onder-17 0-0 (0-0)

Tweede Divisie D:
GVAV-Rapiditas Onder-15 – Go Ahead Eagles Onder-15 1-6 (1-3)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Milan Berenschot (3), Dinand Burgmeijer, Finn Steinvoort, Robbin Weijenberg

Eerste Divisie-hoog:
SC Cambuur Onder-13 – Go Ahead Eagles Onder-13 1-0 (1-0)

Wil jij als redacteur Voetbalopleiding twee keer per maand verslag uitbrengen van de prestaties van de jeugdteams op de clubwebsite van Go Ahead Eagles? Kijk dan hier of jij het schrijftalent bent waarnaar we op zoek zijn.